Havza Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde Başpehlivan Recep Kasnak

AnasayfaManşet

Havza Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nde Başpehlivan Recep Kasnak

Havza Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde başpehlivan Recep Kasnak oldu. Etkinlik, Atatürk'ün Havza'ya gelişinin 105. yıl dönümü kutlamaları kapsamında düzenlendi.

Paylaş

Atatürk ve silah arkadaşlarının Havza’ya gelişinin 105. yıl dönümü kutlamaları kapsamında düzenlenen 29. Geleneksel Karadeniz Kırkpınarı Yağlı Pehlivan Güreşleri büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi. 25 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Termal Turizm Festivali etkinlikleri kapsamında düzenlenen bu güreşlerde başpehlivan unvanını Recep Kasnak kazandı.

Önemli İsimler Etkinlikte Yer Aldı

Etkinliğe Havza Kaymakamı Mustafa Ayvat, Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, Ak Parti Havza İlçe Başkanı Mustafa Kurkmazlı, Vezirköprü Belediye Başkanı Murat Gül, MHP İlçe Başkanı İbrahim Yüksel, Güreş Ağası Yahya Ayan, Havza Muhtarları Derneği Başkanı Adem Şahin, Havza Ziraat Odası Başkanı Coşkun Genç ve çok sayıda güreş sever katıldı.

Güreş Ağası Yahya Ayan Yeniden Seçildi

Güreş Komitesi, Havza ESKKK Başkanı Ömer Büyük, Havza Madeni İşler Başkanı Cesur Şahin, Bakkal ve Bayiler Esnaf Odası Başkanı Vahit Yılmaz ve Belediye Meclis Üyesi Ömür Gül’den oluşuyordu. Yaklaşık 200 pehlivanın farklı kategorilerde yarıştığı güreşlerde, Yahya Ayan 500 bin lira ile yeniden Güreş Ağası seçildi.

Güreş Ağası’ndan Destek Sözü

Yahya Ayan, organizasyonu düzenleyen ve emeği geçenlere teşekkür ederek, güreşin ve güreşçilerin yanında olmaya devam edeceğini belirtti. “Bölgemizde sevilen güreşi yaşatmak için var gücümüzle çalışacağız,” dedi.

Kıyasıya Mücadele ve Büyük Coşku

Havza İbrahim Karabacak Güreş Sahası’nda gerçekleşen güreşlerde pehlivanlar, dereceye girebilmek için kıyasıya mücadele etti. Başpehlivanlık müsabakasında Recep Kasnak ile Süleyman Aykırı finalde karşı karşıya geldi. Çekişmeli geçen müsabakanın sonunda Recep Kasnak başpehlivan oldu.

Ödül Töreni ve Anlamlı Hediyeler

Güreşlerde dereceye giren pehlivanlara ödülleri Havza Kaymakamı Mustafa Ayvat, Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, Ak Parti Havza İlçe Başkanı Mustafa Kurkmazlı, Vezirköprü Belediye Başkanı Murat Gül, MHP İlçe Başkanı İbrahim Yüksel, Güreş Ağası Yahya Ayan, Havza Muhtarları Derneği Başkanı Adem Şahin, Havza Ziraat Odası Başkanı Coşkun Genç ve diğer katılımcılar tarafından verildi. Ayrıca, MHP İlçe Başkanı İbrahim Yüksel, güreşçi Muhammet Mahir Gül’e kispet hediye etti.

Havza yağlı Güreş yağlı Güreş