Meksika’da Sıcak Hava Dalgası Can Yanıyor: 155 Can Kaybı!

AnasayfaGündem

Meksika’da Sıcak Hava Dalgası Can Yanıyor: 155 Can Kaybı!

Paylaş

Meksika’yı yılbaşından beri etkisi altına alan aşırı sıcak hava dalgası, can kayıplarını artırmaya devam ediyor. Son verilere göre, sıcak hava dalgası nedeniyle 155 kişi hayatını kaybetti. Meteoroloji uzmanları, kavurucu sıcakların 5 Ekim’e kadar devam edeceğini öngörüyor.

En Fazla Can Kaybı Veracruz’da

Meksika basınında yer alan haberlere göre, aşırı sıcaklardan en çok etkilenen eyalet Veracruz. Veracruz’da 2024’ün başından bu yana 155 kişinin hayatını kaybettiği belirtiliyor. Tabasco, Tamaulipas, Nuevo Leon ve San Luis Potosi eyaletlerinde de hava sıcaklıkları 45 dereceyi aştı ve can kayıpları yaşandı.

Sıcaklıklar 5 Ekim’e Kadar 45 Derecede Seyredecek

Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, 13-18 Haziran tarihleri arasında sadece 30 kişinin yüksek sıcaklıklara bağlı olarak hayatını kaybettiği ifade edildi. Yetkililer, bu sayının önümüzdeki günlerde artmasından endişe duyuyor. Basında yer alan haberlere göre, yaklaşık 2 bin 567 kişinin de güneş çarpması nedeniyle hastanelere başvurduğu belirtiliyor.

Ulusal Meteoroloji Servisi’nden yapılan açıklamada, kavurucu sıcakların 5 Ekim’e kadar devam edeceği ve hava sıcaklıklarının 45 derece civarında seyredeceği bildirildi. Meteoroloji uzmanları, kronik hastalıkları olan kişilerin zorunlu olmadıkça belirli saatlerde dışarı çıkmaması konusunda uyarıda bulundu.

Barajlarda Su Seviyesi Düşüyor

Aşırı sıcaklar ve buharlaşmanın artması, barajlardaki su seviyesini de olumsuz etkiliyor. Bazı eyaletlerde barajlardaki su miktarının kritik seviyelere düştüğü belirtiliyor.