Artık Birilerinin Dur Demesi Gerekiyor! Gazze’de Çocuklar Açlıktan Ölüyor!

AnasayfaDünya

Artık Birilerinin Dur Demesi Gerekiyor! Gazze’de Çocuklar Açlıktan Ölüyor!

Gazze'de 3 bin 500 çocuk açlık tehlikesiyle karşı karşıya. İsrail'in saldırıları ve abluka, çocukları kritik bir duruma sürüklüyor. Uluslararası toplumdan acil müdahale çağrısı yapıldı.

Paylaş

 

Gazze Şeridi’nde yaşanan insani kriz her geçen gün daha da derinleşiyor. Filistin hükümeti, İsrail’in saldırıları ve abluka altında 3.500’den fazla çocuğun açlık tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu açıkladı.

Gazze’deki Filistin hükümeti, Telegram hesabından yaptığı açıklamada, süt ve gıda kıtlığı, besin takviyesi eksikliği ve aşıların yetersizliğinden dolayı çocukların ciddi sağlık sorunları yaşadığını belirtti. İsrail’in uyguladığı abluka nedeniyle insani yardımın engellendiği ve 5 yaşın altındaki çocukların kademeli olarak ölüm riskiyle karşı karşıya olduğu vurgulandı.

Yetersiz Beslenme ve Sağlık Sorunları

Açıklamada, Gazzeli çocukların ileri derecede yetersiz beslenme nedeniyle bulaşıcı hastalıklara karşı savunmasız hale geldiği ve bu durumun çocukların gelişimini olumsuz etkilediği ifade edildi. Uluslararası toplum, Birleşmiş Milletler ve diğer uluslararası kuruluşlara çağrıda bulunarak, bu krize radikal ve acil çözümler bulunması gerektiği belirtildi.

Uluslararası Toplumdan Acil Müdahale Çağrısı

Filistin hükümeti, uluslararası topluma Gazze’deki çocukları kurtarma çağrısı yaptı. İsrail ve ABD’ye, Refah ve Kerem Ebu Salim sınır kapılarının açılması ve insani yardım geçişlerine izin verilmesi için baskı yapılması istendi.

İsrail Saldırılarının Yıkıcı Etkileri

7 Ekim’den bu yana İsrail’in Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda, en az 15.328’i çocuk, 10.171’i kadın olmak üzere 36.439 Filistinli hayatını kaybetti. Saldırılar sonucu hastaneler, okullar ve diğer sivil altyapılar da ağır hasar gördü.

ABD’nin Desteği ve Uluslararası Tepkiler

ABD, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına askeri, istihbarat ve diplomatik destek sağlamaya devam ediyor. Filistin hükümeti, Uluslararası Ceza Mahkemesi ve diğer uluslararası mahkemelere başvurarak, çocukları sistematik olarak hedef alan İsrailli ve ABD’li savaş suçlularının yargılanmasını talep ediyor.