Gümüşhane’de Kodlama ve Yapay Zeka Eğitimi

AnasayfaEğitim

Gümüşhane’de Kodlama ve Yapay Zeka Eğitimi

GÜMÜŞKOD Kodlama Projesi ile Gümüşhane'de 29 atölyede ortaokul öğrencileri kodlama ve yapay zeka eğitimleri alıyor. Proje, geleceğin teknoloji liderlerini yetiştirmeyi hedefliyor.

Paylaş

GÜMÜŞKOD Kodlama Projesi kapsamında Gümüşhane’de 29 atölyede ortaokul öğrencilerine kodlama eğitimi veriliyor. Proje kapsamında öğrenciler, yapay zeka alanında da çalışmalar yapıyor.

Gümüşhane’de 2017 yılında başlatılan projenin bir parçası olan Atatürk Ortaokulu’nda görevli bilişim teknolojileri öğretmeni Züleyha Kork Salantur, Valilik ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü desteğiyle projeyi geliştirdiklerini belirtti.

Salantur, kodlama eğitimlerinin yanı sıra yapay zeka konularına da odaklandıklarını ve çeşitli yüz tanıma teknolojileri üzerinde çalıştıklarını açıkladı.

Gümüşhane

Önceki yıllarda TEKNOFEST’e çeşitli projelerle katıldıklarını ifade eden Salantur, bu yıl yapay zeka ile birleştirilmiş bir proje üzerinde çalıştıklarını ve TEKNOFEST yarışmasına katılacaklarını belirtti.

Yapay zekanın gelecekte önemli bir rol oynayacağını vurgulayan Salantur, öğrencilerin yapay zeka alanındaki çalışmalara büyük ilgi gösterdiğini dile getirdi.

Atatürk Ortaokulu 6. sınıf öğrencisi Halil İbrahim Nas, kodlama eğitimleri sayesinde kendini geliştirdiğini ve bu yıl yapay zeka ile ilgili çalışmalar yapmaya başladığını ifade etti.

Nas, yaptığı çalışmalardan birinin yüz tanıma projesi olduğunu ve bu projede kamera tarafından tanınarak kapıların açılmasını sağladığını aktardı.