Gümüşhane’de 60. Kütüphane Haftası Kutlamaları

AnasayfaGündem

Gümüşhane’de 60. Kütüphane Haftası Kutlamaları

Gümüşhane İl Halk Kütüphanesi'nde düzenlenen 60. Kütüphane Haftası etkinlikleri, "Dijital Geleceğin Anahtarı: Yapay Zekâ Temelli Akıllı Kütüphaneler" temasıyla teknoloji ve kütüphaneciliği bir araya getirdi. Etkinlikler, idari ve eğitim sektöründen önemli katılımcıların yanı sıra öğrenci ve velilerin de yoğun ilgisiyle gerçekleşti, kütüphane kültürünün ve okumanın önemi vurgulandı.

Paylaş

Gümüşhane’de, kütüphane kültürünün ve okumanın önemini vurgulamak amacıyla düzenlenen 60. Kütüphane Haftası etkinlikleri, Gümüşhane İl Halk Kütüphanesi’nde gerçekleşti. Bu özel hafta, “Dijital Geleceğin Anahtarı: Yapay Zekâ Temelli Akıllı Kütüphaneler” teması altında kutlandı. Etkinliğe, Gümüşhane’nin idari ve eğitim sektöründen önemli isimler katıldı.

Gümüşhane'de 60. Kütüphane Haftası

Açılış, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Ardından, günün anlam ve önemine dair konuşmalar yapıldı. 15 Temmuz İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinin “Akıllı Kütüphaneler” temalı bir gösterisi, etkinliğe renk kattı. Ayrıca, en çok kitap ödünç alan okurlar çeşitli kategorilerde ödüllendirildi ve haftanın anısına bir kitap sergisi açıldı.

Gümüşhane'de 60. Kütüphane Haftası

İl Halk Kütüphanesi Müdürü Sümmani Akhan, kütüphanenin ve onun koleksiyonlarının teknolojik ilerlemelerle nasıl dönüştüğünü vurguladı. KOHA Kütüphane Otomasyon Sistemi aracılığıyla kütüphane koleksiyonlarının sorgulanıp taranmasından, dijital platformlar üzerinden sunulan e-kitap, e-dergi gibi hizmetlere kadar birçok yenilikten bahsetti. Akhan, Gümüşhane genelindeki kütüphane istatistiklerini de paylaşarak, halk kütüphanelerinin ne kadar geniş bir kitleye hizmet verdiğini belirtti.