Göksu Travertenleri ve Mavigöl’e Ziyaretçi Akını

AnasayfaGündem

Göksu Travertenleri ve Mavigöl’e Ziyaretçi Akını

Giresun'un Dereli ilçesi, bayram tatilinde Göksu Travertenleri ve Mavigöl ile ziyaretçi akınına uğradı, doğa harikaları yoğun ilgi gördü.

Paylaş

Giresun’un Dereli ilçesi, Kurban Bayramı tatilinde Göksu Travertenleri ve Mavigöl ile ziyaretçilerin yoğun ilgisini çekti.

Göksu Travertenleri ve Mavigöl’de Ziyaretçi Rekoru

Son yıllarda tanınırlığı artan ve görüntüsüyle Pamukkale’yi andıran Göksu Travertenleri, bayramda 10 bin ziyaretçi ağırladı. Mineralli suyun aktığı beyaz taşlar ve turkuaz renkli göletlerden oluşan bu doğal güzellik, ziyaretçilere keyifli anlar yaşattı.

Göksu Travertenleri

Kuzalan Tabiat Parkı’nda yer alan ve kireç taşları ile sodalı suyun etkisiyle turkuaz renkte akan Mavigöl de bayram süresince yaklaşık 25 bin kişi tarafından ziyaret edildi.

Dereli’nin Turistik Cazibesi Artıyor

Dereli Belediye Başkanı Zeki Şenlikoğlu, Kurban Bayramı’nda ilçede büyük bir ziyaretçi yoğunluğu yaşandığını belirtti. Şenlikoğlu, “İlçeye gelen insan sayısı, kendi nüfusumuz hariç 100 bin kişi civarında oldu. Dereli’yi gezmeye gelenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Göksu Travertenleri

Şenlikoğlu, Göksu Travertenleri ve Mavigöl’ün turizme kazandırılmasının Dereli’nin cazibesini artırdığını vurguladı. Bayram süresince ilçeye günlük 10 bin civarında araç giriş yaptığını belirtti.

İstanbul’da yaşayan Gönül Özçakır, “Pamukkale uzak olduğu için gidemedik ama burası da aratmıyor. Misafirlerimizi özellikle buraya getirdik, çok merak ediyorlardı” dedi.

Göksu Travertenleri

İstanbul’dan gelen Gökmen Akbaş, “Böyle bir yerin sadece Pamukkale’de olduğunu düşünüyorduk ama burada da varmış. Yeşilin yanında burası çok iyi olmuş” şeklinde konuştu.

Samsun’dan gelen Selami Sarıoğlu ise, “İlk kez bu civarda traverten gördüm. Burası küçük Pamukkale gibi” ifadelerini kullandı.