Girlevik Şelalesi’nde Hafta Sonu Yoğunluğu

AnasayfaManşet

Girlevik Şelalesi’nde Hafta Sonu Yoğunluğu

Erzincan'ın Munzur Dağı eteklerinde gizlenen Girlevik Şelalesi, hafta sonları tatilcilerin akınına uğruyor. Doğanın muhteşem güzelliklerini keşfetmek isteyen yerli ve yabancı ziyaretçiler, 40 metre yükseklikten düşen buz gibi suyu ve büyüleyici manzarasıyla şelalenin tadını çıkarıyor.

Paylaş

Girlevik Şelalesi’nde hafta sonları yoğun bir ziyaretçi akını yaşanıyor. Bu doğa harikası, Kalecik köyü sınırlarında bulunan ve Munzur Dağı eteklerindeki 9 ayrı kaynak suyunun birleşmesiyle oluşuyor. Şelale, 40 metreden aşağıya düşen buz gibi suyu ve doğal güzelliğiyle dikkat çekiyor.

Girlevik Şelalesi

Tur şirketleriyle gelen yerli ve yabancı turistlerin sıkça uğrak noktası olan Girlevik Şelalesi, özellikle hafta sonları tatilini burada geçirmek isteyen ziyaretçilerin ilgisini çekiyor. Kışın suyunun donmasıyla oluşan sarkıtların büyüleyici bir manzara oluşturması da burayı daha cazip hale getiriyor.

Ziyaretçiler, doğanın bu güzelliklerini öz çekimler yaparak ve yürüyüş yaparak keyifli vakit geçiriyor. Piknik yapmanın yanı sıra, şelalenin serin sularında ferahlamak da mümkün. Ziyaretçilerin çoğu, Girlevik Şelalesi’nin doğallığını ve serinliğini koruduğu için burayı ailecek piknik yapmak için tercih ettiklerini ifade ediyorlar. Erzincan’a gelenlerin uğramadan gitmediği vazgeçilmez yerlerinden biri haline gelmiş.