Giresun’un 3 ilçesinde içme suyu sorunu sona eriyor!

AnasayfaManşet

Giresun’un 3 ilçesinde içme suyu sorunu sona eriyor!

Paylaş

DSİ’nin yürüttüğü çalışmayla, Giresun’un içme suyu sorunu sona eriyor! DSİ 22. Trabzon Bölge Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen proje kapsamında, Giresun merkez, Bulancak, Keşap ve Dereli ilçeleri ile Duroğlu Beldesi’ne memba kalitesinde içme suyu sağlanacak.

Çalışmalar kapsamında Giresun merkez, Bulancak, Keşap, Dereli ilçeleri ve Duroğlu Beldesi güzergahında bulunan 43 köyün içme ve kullanma suyu temin edilecek. Şu an Kavaklar Mahallesi’nde devam eden sondaj çalışmalarıyla ilgili detaylı bilgi almak için, DSİ Bölge Müdürü Fatih Kişi, İçme suyu ve Atıksu Şube Müdürü Ümit Demirdağ ve 13. Sondaj Şube Müdürü Alican Pepeoğlu tarafından yapılan açıklama oldukça umut verici.

Yıllık 34,51 milyon metreküp su

Proje kapsamında, Aksu Regülatörü’nden temin edilecek yıllık 34,51 milyon metreküp suyun vatandaşların kullanımına sunulması hedefleniyor. Bu kapsamda yapılacaklar arasında 100 bin metreküp konvansiyonel içme suyu arıtma tesisi, 153 kilometrelik isale hattı, 19 depo ve 2 terfi istasyonunun inşası bulunuyor.

DSİ Bölge Müdürü Fatih Kişi’nin de katıldığı sondaj çalışmalarında, Bölge Müdür Yardımcısı Olcay Çubukçu ve diğer teknik personeller de yer aldı.