Giresunlu dağcıdan zorlu zirve başarısı!

AnasayfaManşet

Giresunlu dağcıdan zorlu zirve başarısı!

Paylaş

Giresunlu genç dağcı Cemre Demiröz ve iki arkadaşı, Türkiye’nin en zor dağlarından biri olan Verçenik Dağı’na kış tırmanışı gerçekleştirdi.

Giresunlu dağcı Cemre Demiröz, ATAK Doğa ve Arama Kurtarma Derneği’nden Fatih Yılmaz ve Karadeniz Teknik Üniversitesi Dağcılık Kulübü’nden Mustafa Kemal Karabulut ile birlikte Verçenik Dağı’na kış tırmanışı gerçekleştirdi.

11 kilometrelik yürüyüşle başlayan macera

Ekip, Rize’nin Çamlıhemşin ilçesine bağlı Çatköyü’nden 11 kilometre yürüyerek Orta Yayla’ya ulaştı ve burada ilk kampını kurdu. Ertesi gün Orta Yayla’dan hareket eden ekip, 8 kilometre sonra Verçenik Yaylası’na çıktı. Burada kısa bir molanın ardından 4 kilometre daha yürüyerek 3 bin metrede bulunan Kapılı Göller bölgesinde ikinci kampını kurdu.

12 saatte zirveye ulaşıldı

Sabaha karşı zirve için tırmanışa başlayan ekip, kar, buz ve kaya tırmanışı içeren rotayı 12 saatte tamamlayarak zirveye ulaştı.

Giresunlu dağcıdan gurur verici başarı

Giresunlu dağcı Cemre Demiröz, ekip olarak zorlu bir tırmanışı başarıyla tamamladıklarını belirtti. Demiröz, Verçenik Dağı’na 2009 yılından beri hiç kış tırmanışı yapılmadığını ve sadece 4 ekibin başarılı tırmanış gerçekleştirdiğini, kendilerinin 5. ekip olmasından gurur duyduğunu dile getirdi.