Giresun’da ‘Yoğun Bakım Hemşireliği Sertifika’ sınavı başvuruları açıldı

AnasayfaManşet

Giresun’da ‘Yoğun Bakım Hemşireliği Sertifika’ sınavı başvuruları açıldı

Paylaş

Giresun Prof. Dr. İlhan Özdemir Devlet Hastanesi Yoğun Bakım Hemşireliği Sertifikalı Eğitim Programı için resertifikasyon sınavı başvurularının başladığı duyuruldu. Yoğun bakım alanında uzmanlaşmış sağlık çalışanlarının yenilikçi bilgi ve becerilerle donanması gerekliliği vurgulanırken, başvuru detayları da paylaşıldı.

Hastane başhekimliğinden yapılan açıklamada, hastaların yaşam sürelerinin uzamasıyla yoğun bakıma olan ihtiyacın arttığına dikkat çekildi. Yoğun bakım hemşirelerinin, bu kritik birimde 24 saat boyunca uzmanlıkla hizmet vererek hastaların sağlığına katkı sağladığı belirtildi.

Sınav 16 Nisan’da

Yoğun bakım hemşirelerinin sürekli olarak kendilerini güncellemesi gerektiği vurgulanırken, Sağlık Bakanlığı tarafından düzenlenen resertifikasyon sınavının önemi üzerinde duruldu. Sertifika yenileme sınavının 16 Nisan Salı günü yapılacağı ve başvuruların 10 Mart’a kadar devam edeceği ifade edildi.

Başvuru detayları

Açıklamada, Yoğun Bakım Hemşireliği Resertifikasyon Sınavı için başvuruların 1 Mart itibariyle başladığı ve 10 Mart Pazar gününe kadar süreceğine dikkat çekilirken başvuru yapmak isteyen katılımcıların; https://khgmsaglikbakimdb.saglik.gov.tr/…/2024-yili… adresinde bulunan ’Resertifikasyon Başvuru Formunu’ doldurarak isil.ibas@saglik.gov.tr mail adresine göndermelerinin gerektiği kaydedildi.