Giresun’da Yaz Kur’an Kursları Çocuklar İçin Fırsat

AnasayfaGündem

Giresun’da Yaz Kur’an Kursları Çocuklar İçin Fırsat

Giresun'da yaz Kur'an kursları, çocuklar ve gençler için büyük bir fırsat sunuyor. İl Müftüsü Kılıçbay, kursların 1 Temmuz 2024'te başlayacağını duyurdu.

Paylaş

Giresun İl Müftülüğü tarafından düzenlenen “Yaz Kur’an Kursu Eğitim Semineri”nde, İl Müftüsü Selçuk Kılıçbay, yaz Kur’an kurslarının 1 Temmuz 2024’te başlayacağını açıkladı. Her yıl olduğu gibi bu yıl da cami ve Kur’an kursları çocuklar ve gençler için eğitim yuvasına dönüşecek.

Kur'an Kursları

Çocuklarımız Bizim Geleceğimizdir

Kılıçbay, yaz Kur’an kurslarında çocukların Kur’an-ı Kerim’i okuyarak ve anlayarak Rabbini daha iyi tanıyacaklarını, iman ve ibadet esaslarını öğreneceklerini belirtti. Ayrıca, çocukların vatan ve millete faydalı birer birey olmalarının önemine değindi. Kılıçbay, “Çocuklarımızın imanını, İslam’ı ve güzel ahlakı öğrenmesi için seferber olmalıyız” dedi.

Zihnimizi ve Gönlümüzü Kur’an’la Aydınlatalım

İl Müftüsü Kılıçbay, çocukların temiz fıtratlarına imanı ve güzel ahlakı nakşetmenin ebeveynlerin en önemli görevlerinden biri olduğunu vurguladı. “Giresunlu kardeşlerimiz, her camimizde açılacak yaz Kur’an kurslarını fırsat bilmelidir. Kendimiz de çocuklarımıza örnek olmalıyız” diye konuştu.

Kur'an Kursları

Eğitim Hizmetleri Şube Müdürü’nden Bilgilendirme

Seminerde, Eğitim Hizmetleri Şube Müdürü Ali Osman Yılmaz, yaz Kur’an kurslarına kayıt işlemleri, eğitim materyallerinin kullanımı, sınıf yönetimi, sosyal medya bağımlılığı ve din eğitiminde eğitici oyunlar gibi konularda bilgilendirme yaptı.

Nitelikli Eğitim İçin Nitelikli Hitabet

Giresun Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hüseyin Algur, “Yaygın Din Eğitiminde Öğretmen Yeterlilikleri” konulu seminerde, din eğitiminin bireyin dinle ilgili tüm bilgileri öğrenmesini kapsadığını ifade etti. Algur, “Kur’an kursları, öğrencilere teorik bilgileri pratiğe dökme imkanı sunmaktadır. Öğretmenlerin gönüllere hitap ederek eğitim sürecini başarılı kılmaları önemlidir” dedi.

Katılımcılar

Seminere İl Müftü Yardımcıları Alaettin Kırbıyık, Fatih Sarıgül, Özlem Gülbe, Kur’an kursu öğreticileri ve din görevlileri katıldı.