Giresun’da ‘Tarım Sigortası’ son başvuru tarihleri açıklandı

AnasayfaManşet

Giresun’da ‘Tarım Sigortası’ son başvuru tarihleri açıklandı

Paylaş

Giresun’da tarımsal ürünlerin doğal afetlere karşı korunması amacıyla TARSİM tarafından yapılan tarım sigortası için son başvuru tarihleri ve önemli bilgiler açıklandı.

İşte detaylar:

Fındık, ceviz, dut ve kiraz üreticilerine son hatırlatma

Giresun’un önemli tarımsal ürünleri olan fındık, ceviz, dut ve kiraz üreticilerinin dikkatine! Tarım sigortası için son tarihler hızla yaklaşıyor. Ürünlerinizi güvence altına almak için son poliçe kabul tarihi 3 Mart olarak belirlenmiştir.

Zirai don ve doğal afetlere karşı sigorta yaptırın

Şebinkarahisar Ziraat Odası Başkanı Muhlis Arslan, ilçenin katma değerli ürünleri olan ceviz ve dut başta olmak üzere kiraz meyvesi için üreticilere zirai don ve doğal afetlere karşı sigorta yaptırmaları konusunda uyarılarda bulundu. Zirai don, dolu, sel, yangın, yabani hayvan saldırısı gibi afetlerin tarımsal üretime büyük zararlar verdiğini ve maddi kayıplara neden olduğunu belirtti.

Tarımsal sigortanın önemi

Arslan, tarımsal ürün sigortasının bu risklere karşı en önemli korunma yöntemi olduğunu vurgulayarak, doğal afetlerin önceden tahmin edilemez ve engellenemez olduğunu, bu nedenle üreticilerin ürünlerini sigortalatarak olası bir afet durumunda maddi kayıplarını en aza indirmelerinin önemli olduğunu ifade etti. Tarımsal ürün sigortasının, afetler nedeniyle yaşanacak maddi kayıpların telafi edilmesine ve üreticilerin tekrar üretime başlamasına yardımcı olduğunu belirtti.

Üreticilere çağrı

Arslan, Şebinkarahisarlı tüm üreticileri tarımsal ürünlerini sigorta yaptırmaya ve bu konuda gerekli bilgi ve desteği almak için Ziraat Odası’na başvurmaya çağırdı.

Son sigorta poliçe tarihleri

  • Ceviz: Duman, Esentepe, Tokluağıl köyleri için 15 Mart 2024, Asarcık, Dereköy, Evcili, Gürpınar, Konak, Ocaktaşı, Ovacık, Şaplıca, Yeşilya köyleri için 29 Mart 2024, diğer köyler için 22 Mart 2024.
  • Dut: Duman, Esentepe, Tokluağıl köyleri için 7 Nisan 2024, Asarcık, Dereköy, Evcili, Ovacık, Şaplıca için 9 Nisan 2024, diğer köyler için 8 Nisan 2024.
  • Kiraz: Duman, Esentepe, Tokluağıl için 28 Şubat 2024, Asarcık, Dereköy, Evcili, Ovacık, Şaplıca için 14 Mart 2024, diğer köyler için 7 Mart 2024.

Tarım Sigortası sorgulaması nasıl yapılır?

Çiftçiler, tarım sigortasıyla ilgili bilgilere turkiye.gov.tr (e-devlet) üzerinden giriş yaparak “tarsim poliçe sorgu” yazarak ulaşabilirler. Buradan poliçe başlangıç ve bitiş tarihleri, hasar ihbarları, hasarın onaylanıp onaylanmadığı, ödeme durumu gibi bilgilere erişebilirler.