Giresun’da Sağlık Sisteminde Usulsüzlük İddiası

AnasayfaGündem

Giresun’da Sağlık Sisteminde Usulsüzlük İddiası

Giresun'da sağlık hizmetlerinde tıbbi malzemelerin fazla gösterilerek sisteme işlendiği iddiaları üzerine detaylı bir araştırma başlatıldı.

Paylaş

Giresun ve Bulancak ilçesinde bazı hastalar, sağlık hizmetlerinde kullanılan tıbbi malzemelerin fazla gösterilerek sisteme girildiğini iddia ederek yetkililerden araştırma yapılmasını talep etti.

Giresun’da yerel bir gazetede Yazı İşleri Müdürü olarak görev yapan Ercan Tarı, devlet hastanelerinde aldığı sağlık hizmetlerinde kullanılan tıbbi malzemelerin gereğinden fazla sisteme girilerek devletin zarara uğratıldığını belirtti. 11 Haziran’da Bulancak Devlet Hastanesi Acil Servisi’ne başvuran Tarı, e-nabız sisteminde yaptığı kontrollerde tek bir iğne yapılmasına rağmen 10 adet eldiven ve 5 adet enjektörün sisteme işlendiğini fark etti.

Geçmiş Muayenelerdeki Usulsüzlükler

Ercan Tarı, geçmiş hastane ziyaretlerini kontrol ettiğinde benzer usulsüzlüklerle karşılaştı. 12 Mayıs’ta İlhan Özdemir Devlet Hastanesi Acil Servisi’nde yapılan bir muayenede, bir ağrı kesici iğne karşılığında sisteme 16 adet eldiven, 3 enjektör ve 3 maske girildiğini tespit etti.

Çocuk Muayenesinde Fazla Malzeme Kullanımı

Tarı, 9 aylık kızının 26 Mart’taki muayenesinde 50 eldiven, 26 Nisan’da ise 50 dil basacağı kullanıldığını gördü. Aynı usulsüzlüklerin eşinin hastane muayenelerinde de tekrarlandığını belirtti.

Vahim İddialar

Ercan Tarı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlar sonrası çeşitli vahim iddialarla karşılaştığını ifade etti. İddialara göre, bazı doktorlar gün içinde kullandıkları malzemeleri toplu olarak sisteme işliyor. Daha ciddi iddialar ise bazı sağlık çalışanlarının tıbbi malzemeleri şahsi kullanım için aldığı ve oluşan açığı bu şekilde kapattığı yönünde. Hatta bazı çalışanların bu malzemeleri pazarladığı iddia ediliyor.

Tarı, konunun detaylı araştırılması için resmi başvuruların yapıldığını ve her vatandaşın aldığı sağlık hizmetinin ardından kontrollerini yapması gerektiğini belirtti. Sağlık İl Müdürlüğü, resmi başvuruların takip edileceğini ve olayın araştırılacağını açıkladı.