Giresun’da Lezzet Şöleni: Yeşil Lezzetler Festivali Başlıyor!

AnasayfaYerel Haber

Giresun’da Lezzet Şöleni: Yeşil Lezzetler Festivali Başlıyor!

2. Giresun'un Yeşil Lezzetleri Gastronomi Festivali ve 4. Amber Çay Hasat Şenliği'nde Giresun mutfağı, ünlü şefler ve çay hasadı bir araya geliyor!

Paylaş

21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası kapsamında Giresun’da 2. Yeşil Lezzetler Gastronomi Festivali ve 4. Amber Çay Hasat Şenliği düzenleniyor. 25-26 Mayıs tarihleri arasında Atatürk Meydanı’nda gerçekleşecek festivalde, Giresun mutfağının en güzel örnekleri ziyaretçilerle buluşacak.

Giresunlu iş insanları ve sivil toplum kuruluşları ile Giresun Valiliği, Giresun Belediyesi, Giresun Üniversitesi, Giresun Ticaret ve Sanayi Odası, Giresun Ticaret Borsası’ndan oluşan Giresun Turizm Platformu tarafından düzenlenen festivalde, yöresel lezzetlerin tanıtımının yanı sıra çok sayıda etkinlik yer alacak.

Ünlü Şefler Giresun’da!

Cüneyt Asan, Harun Raşit Dönmez, Doğa Çitçi, Esra Tokelli, Barbaros Yoloğlu, Ekin Eylem Ulaş ve Suna Aydın gibi ünlü şefler, festivalde özel sunumlar ve şovlar hazırlayacak. Yöresel lezzetlerin tadına bakabileceğiniz stantlar, yemek pişirme atölyeleri, söyleşiler ve konserler de festivalde yer alacak.

2.Gün Eynesil’de Çay Hasadı!

Festivalin ikinci günü ise Eynesil’in Ören beldesine taşınıyor. Geleneksel yöntemlerle çay toplama, çay demleme gösterileri ve bölgedeki bir çay fabrikasının turu sizleri bekliyor.