Giresun’da inanılmaz olay: Kendi köprüsüne kapı takıp kilit vurdu!

AnasayfaManşet

Giresun’da inanılmaz olay: Kendi köprüsüne kapı takıp kilit vurdu!

Paylaş

Giresun’un Piraziz ilçesinde yaşayan Hurşit Gürsoy, evine ulaşım için kendi imkanlarıyla bir köprü yaptırdı. Ancak komşularının ve arazi sahiplerinin yardım etmemesi üzerine köprüye demir kapı takarak sadece kendi kullanımına sundu.

Gürsoy’un vefatından sonra da vasiyeti gereği köprü hala kilitli tutuluyor. Köy sakinleri, bu duruma şaşkınlıklarını dile getirirken, “Karadeniz inadı” yorumunda bulunuyorlar.

Köprüye kapı takıldı

Piraziz ilçesine bağlı Bozat köyü Bitene mahallesinde yaşayan Hurşit Gürsoy, yaklaşık 15 yıl önce evine ulaşabilmek için Bozat Deresi üzerine kendi imkanlarıyla bir köprü yaptırdı.

Ancak köprüyü yaparken komşularından ve arazi sahiplerinden yardım istedi, fakat kimse yardım etmedi. Bu durum üzerine Gürsoy, köprüye demir kapı takarak sadece kendi kullanımına sundu.

Vasiyetle kapı kilitli tutuluyor

Hurşit Gürsoy’un vefatının ardından da vasiyeti gereği köprü hala kilitli tutuluyor. Gürsoy’un vefatından sonra köprüye kilit vurması ve vasiyetinin bu şekilde olması köylüleri şaşkına çevirdi.

Köy sakinlerinden Necati Başaran, Gürsoy’un köprüyü yaptırdığı dönemde komşularından ve arazi sahiplerinden yardım istediğini, ancak kimsenin yardım etmediğini hatırlattı.

Başaran, “Köprüyü yaptıran Hurşit Gürsoy’u birkaç yıl önce kaybettik. Ancak hala çocukları tarafından köprü kilitli tutuluyor. Çocukları genelde İstanbul’da yaşıyor. Yazdan yaza fındık zamanında geliyorlar. Geldiklerinde kapıyı açıp kendileri kullanıyor, giderken de kapıyı kilitleyip gidiyorlar. Duyduğumuza göre babaları vasiyet etmiş ve vasiyet üzerine de çocuklar kapı kilitli tutulmaya devam ediliyor. Karadeniz inadı böyle bir şey olsa gerek” dedi.

Köprüye tepki yağdı

Köylüler, Gürsoy’un bu davranışını “Karadeniz inadı”na bağlıyor. Köylüler, köprünün herkesin kullanımına açık olması gerektiğini savunuyor.

Köprüye kilit vurulması olayı, Piraziz’de günün konusu oldu. Köylüler, Gürsoy’un bu davranışını eleştirirken, köprünün herkesin kullanımına açık olması gerektiğini savunuyor.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Piraziz Kaymakamlığı, olayla ilgili soruşturma başlattı. Soruşturma sonucunda Gürsoy’un çocuklarına cezai işlem uygulanıp uygulanmayacağına karar verilecek.