Giresun’da “Her Ay Bir İlçedeyiz” projesi vatandaşlardan büyük beğeni topladı

AnasayfaManşet

Giresun’da “Her Ay Bir İlçedeyiz” projesi vatandaşlardan büyük beğeni topladı

Paylaş

Giresun İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Doğankent ilçesinde “Her Ay Bir İlçedeyiz” projesi kapsamında 9 ayrı branşta 816 hastaya muayene, tetkik ve tedavi hizmeti sunuldu.

Giresun İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Muhammet Bulut başkanlığında, alanında uzman hekimlerden oluşan bir ekiple Doğankent ilçesinde gerçekleştirilen projede; çocuk sağlığı ve hastalıkları, çocuk ve ergen ruh sağlığı hastalıkları, kadın doğum, kulak burun boğaz, kardiyoloji, gastroenteroloji, fizik tedavi ve rehabilitasyon, göz hastalıkları ve dahiliye branşlarında 816 hastaya hizmet verildi.

Proje kapsamında hastalara muayene, tetkik ve tedavi hizmetlerinin yanı sıra ultrason ve eko gibi görüntüleme hizmetleri de sunuldu.

Vatandaşlardan büyük beğeni topladı

Proje, Doğankent ilçesinde yaşayan vatandaşlardan büyük beğeni topladı. Özellikle merkeze uzak ilçelerde uzman hekim bulunmayan branşlarda hizmet alamayan vatandaşlar, projeden büyük memnuniyet duydu.

Ülkemizde ilk olma niteliği taşıyor

Giresun İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Muhammet Bulut, “Her Ay Bir İlçedeyiz” projesinin ülkemizde ilk olma niteliği taşıdığını söyledi. Bulut, “Başhekimlerimiz ve bazı branşlardaki hekim arkadaşlarımızla bunu istişare edip, güzel bir uygulama olacağını düşünerek başladık. Güzel sonuçlar aldık. İnşallah diğer illerimiz için de özendirici olur ve oralarda da başlar” dedi.

Halk sağlığı taraması da yapılıyor

Projenin sadece bir poliklinik hizmeti olmadığını, aynı zamanda bir halk sağlığı taraması da olduğunu belirten Bulut, “Her ne kadar bir poliklinik hizmeti olsa da, daha çok bir halk sağlığı organizasyonu da oluyor. Çünkü birçok hastamız tarama amaçlı da geliyor. Biz burada gelen her hastanın rahatsızlığı olsun olmasın tetkiklerini yapıyoruz” diye konuştu.

Proje devam edecek

“Her Ay Bir İlçedeyiz” projesinin önümüzdeki aylarda da devam edeceğini belirten Bulut, “Önümüzdeki aylarda yine merkeze uzak olan Çanakçı ve Yağlıdere gibi biraz daha iç kesimlerdeki ilçelerimizde bu hizmeti vatandaşlarımıza sunmaya devam edeceğiz” dedi.