Giresun’da Çocuklar İçin Ekolojik Okuryazarlık Eğitimi Gerçekleştirildi

AnasayfaGündem

Giresun’da Çocuklar İçin Ekolojik Okuryazarlık Eğitimi Gerçekleştirildi

Giresun Belediyesi ve Çocuk Kültürü Derneği iş birliğiyle, UNICEF Türkiye'nin desteği ve Doğa Koruma Merkezi Vakfı'nın uzmanlığıyla düzenlenen "Ekolojik Okuryazarlık Eğitimi", 18-19 Nisan tarihlerinde gerçekleşti. Eğitimde, çocuklara ekoloji ve iklim değişikliğiyle mücadele konularında bilgiler verilirken, çevre koruma projeleri geliştirildi.

Paylaş

Giresun Belediyesi, Çocuk Kültürü Derneği işbirliği ve UNICEF Türkiye’nin desteğiyle düzenlenen “Ekolojik Okuryazarlık Eğitimi”, Doğa Koruma Merkezi Vakfı (DKM) tarafından 18-19 Nisan 2024 tarihlerinde gerçekleştirildi. DKM’nin doğa eğitimi programı uzmanları Tuğba Can ve Nuray Çaltı, çocuk odaklı bir program çerçevesinde çeşitli eğitimler verdi.

Ekolojik Okuryazarlık

Eğitim, katılımcı çocuklara ekoloji, biyolojik çeşitlilik, ekosistem hizmetleri, doğa temelli çözümler, iklim değişikliği ve bu konularda mücadele yöntemleri hakkında bilgiler sundu. Çocuklar ayrıca, doğada korumalı ve uygulamalı eğitimlerle çevrelerindeki bitki ve hayvanları tanıma şansı elde ettiler.

Programın sonunda katılımcı çocuklar, Giresun için “Çocuk Dostu” temalı çeşitli proje fikirleri geliştirdi ve bu projeleri Giresun Belediye Başkan Vekili Taner Yazıcı’ya sundular. Yazıcı ile yapılan etkileşimli toplantıda çocuklar, doğayı koruma sözü vererek projelerini anlattılar.