Giresun ve ilçelerinde ramazan denetimleri başladı

AnasayfaYerel Haber

Giresun ve ilçelerinde ramazan denetimleri başladı

Paylaş

Giresun’da, Ramazan ayı öncesinde tüketici sağlığının korunması ve güvenilir gıda arzının sağlanması amacıyla il genelinde İl/İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından denetimler başladı.

İşletmelerin kayıt ve onay belgelerinden fiziki ortamlarına kadar geniş kapsamlı kontroller yapılırken, asgari teknik ve hijyenik standartlara uygunlukları da titizlikle incelendi. Ayrıca, işletme sahipleri ve çalışanları gıda güvenliği ve hijyen konularında bilgilendirildi.

Halkın sağlığı için önemli adımlar

Gıda denetimlerinin önemine vurgu yapan İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, ramazan ayında tüketimin arttığı bu dönemde daha da fazla önem taşıdığını belirtti. Bu kapsamda fırınlar, pastaneler, unlu mamul üreten işletmeler, lokantalar, marketler ve bakkallar gibi işletmelerde denetimlerin sürdüğünü ifade ettiler.

Hijyen ve ürün kontrolleri

Denetimlerde hijyen standartlarının yanı sıra özellikle ramazan ayında tüketimi artan ürünlerin de kontrolleri yapıldı. Özellikle tatlı ürünlerinde kullanılan yağların kalitesi ve kızartmalarda kullanılan yağların uygunluğu titizlikle incelenirken, olumsuz durumlar engellenmeye çalışıldı.

Alo Gıda 174

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, vatandaşların karşılaştıkları sorunları ALO GIDA 174 hattını arayarak bildirmelerini önererek denetimlerin etkinliğini artırmanın önemine vurgu yaptılar. Ramazan ayı boyunca gıda denetimlerinin büyük bir hassasiyetle devam edeceğini belirttiler.