Giresun Valisi depremzedelerle buluştu ve afet önlemlerinin önemini vurguladı

AnasayfaManşet

Giresun Valisi depremzedelerle buluştu ve afet önlemlerinin önemini vurguladı

Paylaş

Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat tarihinde yaşanan depremin yıl dönümünde Giresun’a yerleşen depremzedelerle bir araya geldi. Vali Serdengeçti, depremzedelerle samimi bir diyalog kurarak, gelecekteki afetlere karşı hazırlık ve önlem almanın önemini vurguladı.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat tarihinde meydana gelen ve 11 ili etkileyen depremlerin yıl dönümü dolayısıyla sabah namazında Kur’an-ı Kerim okunması ve fotoğraf sergisi gibi anma etkinlikleri düzenlendi. Bu çerçevede, Vali Serdengeçti, Doğankent ilçesinde yaşayan depremzede vatandaşlarla bir araya geldi.

Birlik ve beraberlik çağrısı

Depremzede vatandaşlarla içten bir diyalog kurarak, yaşadıkları zorlukları dinleyen Vali Serdengeçti, “Bu zorlu süreçten çıkardığımız bir ders var ki, gelecekteki afetlerde can ve mal kaybını en aza indirmek için ciddi hazırlıklar ve önlemler almalıyız. Bu doğrultuda, devletimiz, yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları ve tüm vatandaşlar olarak bir arada, koordineli bir şekilde hareket etmeliyiz. Toplumsal bir duyarlılık oluşturarak afet bilincini artırmalı ve gerekli eğitimleri almalıyız. Bu felaketin acısıyla edindiğimiz bilgi ve deneyimlerle, daha güvenli, dirençli ve hazırlıklı bir toplum olma yolunda adımlar atmaya devam edeceğiz. Birlik ve beraberlik içinde, gelecekteki afetlerde de en iyi şekilde dayanışma içinde olacağımıza olan inancımızı yitirmemeliyiz” şeklinde konuştu.