Giresun Turizmi Canlanacak: Yaylalara Yatırım Müjdesi!

AnasayfaYerel Haber

Giresun Turizmi Canlanacak: Yaylalara Yatırım Müjdesi!

Paylaş

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, Turizm Haftası kapsamında yaptığı açıklamada, Giresun turizminin geleceği için planlı ve stratejik bir yol haritası çizdiklerini söyledi.

Turizm Haftası’nda Sektör Temsilcileri Bir Araya Geldi

15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası dolayısıyla Giresun’da sektör temsilcileri bir araya geldi. Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, bu kapsamda oda binasında gerçekleşen ziyarette önemli açıklamalarda bulundu.

Yerli ve Yabancı Turistlerin İlgi Alanları Belirlendi

Çakırmelikoğlu, Giresun turizminin dünü ve bugününün değerlendirildiği ziyarette, Giresun Ticaret ve Sanayi Odası’nın sektör temsilcileri ile birlikte Giresun turizmi adına stratejik bir süreç yürüttüğünü ifade etti. Yerli ve yabancı turistlerin ilimize daha yoğun ve katma değerli bir seyahat düzenlemeleri için fuarlarda yapılan tanıtımlara önemli katkılar sağladıklarını ve sağlamaya devam edeceklerini belirten Çakırmelikoğlu, bölgenin eşsiz doğal güzelliklerini içinde barındıran yaylalarda turizm yatırımlarının yapılabilmesi için 1/1000 ölçekli imar planı düzenlemelerinin önemini vurguladı.

Bölge Otel ve Restoran İşletmelerine Destek

Giresun turizminin önemli aktörlerinden olan otel, konaklama ve restoran işletmelerine birçok proje ile destek verdiklerini ve bu birlikteliğin meyvelerini vermeye başladığını dile getiren Çakırmelikoğlu, Giresun’un turizmde geleceğini parlak gördüklerini ve komşu illere oranla daha planlı ve stratejik bir şekilde ilerlemeyi hedeflediklerini söyledi.