Giresun TSO asgari ücret desteğinin artırılması için çalışma başlattı

AnasayfaManşet

Giresun TSO asgari ücret desteğinin artırılması için çalışma başlattı

Paylaş

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO), 2024 yılı Ocak ayı meclis toplantısını, 38 üyenin katılımıyla gerçekleştirdi. Meclis Başkanı Necmettin Şükrü Ataün liderliğindeki toplantıda resmi gündem maddeleri görüşülüp karara bağlandıktan sonra, sektör sorunları ve işletmelerin talepleri masaya yatırıldı.

Giresun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, toplantıda yaptığı konuşmada, 2024 yılı için belirlenen 700 TL asgari ücret desteğinin artırılması amacıyla çalışmalar yaptıklarını vurguladı. Çakırmelikoğlu, özellikle Kalkınmada Öncelikli Vilayetler için belirlenen bu rakamın daha makul bir seviyeye çıkartılması gerektiği konusunda lobi çalışmaları gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Ayrıca, Giresun’da kuruluşu tamamlanan 3. ve 4. Organize Sanayi Bölgeleri hakkında bilgi veren Başkan Çakırmelikoğlu, Sanayi Bölgeleri Genel Müdürü Abdurrahman Aydın ile gerçekleştirdikleri görüşmeye değindi. Çakırmelikoğlu, kuruluş işlemleri tamamlanan sanayi bölgelerine dışarıdan gelen taleplerin yoğunluğuna dikkat çekerek, bu konuda önemli çalışmaların devam ettiğini belirtti.