Giresun’da Kene Alarmı: Aynı Köyde İkinci Vaka!

AnasayfaYerel Haber

Giresun’da Kene Alarmı: Aynı Köyde İkinci Vaka!

Giresun'un Şebinkarahisar ilçesinde bir kişi daha kene ısırması sonucu KKKA şüphesiyle hastaneye kaldırıldı. Aynı köyde ikinci vaka olması endişe yaratıyor.

Paylaş

Giresun’un Şebinkarahisar ilçesinde kene ısırması vakalarında artış yaşanıyor. Geçtiğimiz hafta aynı köyde bir kişinin daha kene ısırması sonucu Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) şüphesiyle hastaneye kaldırıldığı bildirildi.

Hasta Helikopterle Sevk Edildi

Şebinkarahisar’a bağlı Turpçu Köyü’nde yaşayan A.Ü., kene ısırması sonucu KKKA şüphesiyle Şebinkarahisar Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı. Ancak durumunun ağırlaşması üzerine 11 Haziran Salı günü ambulans helikopterle Giresun Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi.

Sağlık Durumu İyiye Gidiyor

A.Ü.’nün sağlık durumunun şu anda iyiye gittiği öğrenildi. Ancak aynı köyde kısa süre içinde ikinci bir vakanın görülmesi, bölgede kene kaynaklı hastalıkların yayılması konusundaki endişeleri artırıyor.

Kene Isırmalarına Karşı Dikkatli Olunmalı

Uzmanlar, özellikle kırsal bölgelerde yaşayan veya çalışan kişilerin kene ısırmalarına karşı dikkatli olmaları gerektiğini vurguluyor. Kene ısırması durumunda vakit kaybetmeden bir sağlık kuruluşuna başvurulması hayati önem taşıyor.