Giresun’da Lugano Suç Örgütüne Operasyon: 4 Zanlı Tutuklandı

AnasayfaAsayis

Giresun’da Lugano Suç Örgütüne Operasyon: 4 Zanlı Tutuklandı

Giresun merkezli "Lugano Suç Örgütü"ne yönelik Giresun ve Muğla'da eş zamanlı operasyon düzenlendi. 4 zanlı tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Paylaş

Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Giresun İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü tarafından “Lugano Suç Örgütü”ne yönelik geniş çaplı bir operasyon düzenlendi. Giresun’da 11, Muğla’da ise 1 olmak üzere toplam 12 adrese eş zamanlı baskın yapıldı.

Yağma ve Tefecilik Suçlaması

M.D.’nin kurucusu ve T.D.’nin yöneticisi olduğu belirtilen suç örgütünün, yağma ve tefecilik gibi suçlara karıştığı iddia ediliyor. Operasyonda, örgüt üyelerinin adreslerinde yapılan aramalarda ruhsatsız tabanca, narkotik madde ve çeşitli suç unsuru olabilecek dökümanlar ele geçirildi.

4 Zanlı Tutuklandı

Operasyon kapsamında gözaltına alınan 4 zanlı, emniyetteki işlemlerinin ardından mahkemeye çıkarıldı. Mahkeme tarafından tutuklanan zanlılar, Espiye L Tipi Kapalı Cezaevine gönderildi.

Soruşturma Devam Ediyor

Cezaevinde bulunan bazı şüphelilerin de soruşturma kapsamında olduğu belirtildi. Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı, suç örgütüne yönelik soruşturmanın devam ettiğini ve olayın aydınlatılması için çalışmaların sürdüğünü açıkladı.