Giresun Kulakkaya Yaylası’nda Karla Mücadele

AnasayfaGündem

Giresun Kulakkaya Yaylası’nda Karla Mücadele

Giresun'un Kulakkaya Yaylası'nda Nisan ayında dahi 2 metre karla mücadele eden Yavuzkemal Belde Belediyesi ekipleri, bölge halkının ve hayvancılığın ihtiyaçları için yolları açma çabasını sürdürüyor.

Paylaş

Giresun’un Yavuzkemal Belde Belediyesi ekipleri, ilkbahar mevsimi olmasına rağmen, Kulakkaya Yaylası mevkisinde karla mücadele çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Nisan ayında bile kar kalınlığının yer yer 2 metreye ulaştığı bölgede, ekiplerin zorlu çalışmaları dikkat çekiyor.

Giresun Kulakkaya Yaylası'nda Karla Mücadele

Kış şartlarının ağır geçtiği Yavuzkemal Beldesi’ne bağlı Kulakkaya Yaylası’nda, yüksek rakımlı yerleşim birimlerine ulaşım sağlamak amacıyla başlatılan çalışmalar, bahar aylarında da devam ediyor. Belediye ekipleri, Güzyurdu, Hapan, Yuva mahalleleri gibi yaklaşık 2 bin rakımlı yerleşim yerlerine giden Bektaş bağlantı yollarını açabilmek için karla mücadele ediyor.

Yavuzkemal Belde Belediye Başkanı Adem Önal, bölgede karla mücadelenin her yıl kasım ve aralık aylarında başlayıp, nisan sonu ve mayıs ayı başlarına kadar sürdüğünü belirtiyor. Başkan Önal, “Kulakkaya Yaylası’nda bulunan mahallelerimiz, yüksek rakımlı ve hayvancılıkla uğraşan yerleşim yerleridir. Kış mevsimi bu bölgelerde erken başlar ve geç biter. Bizim karla mücadelemiz yaklaşık 6-7 ay sürmektedir. Yayla obalarına giden yolların açılması, hayvanların yiyecek ihtiyaçlarının karşılanması ve yayla hazırlıkları için kritik öneme sahiptir” diye konuşuyor.

Giresun’un bu yüksek rakımlı bölgelerinde, karla mücadele çalışmaları, hem yerleşim yerlerinin dış dünya ile bağlantısını sağlamak hem de bölgedeki hayvancılık faaliyetlerinin devamını garantilemek için hayati rol oynuyor. Ekiplerin özverili çalışmaları sayesinde, yerel halkın ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşların yaşam kalitesi korunmuş oluyor.