Giresun Hastanelerine Büyük Yatırım!

AnasayfaYerel Haber

Giresun Hastanelerine Büyük Yatırım!

Giresun'da 3 hastaneye toplam 700 yataklı ek hizmet binası yapılması planlanıyor. Sağlık Bakanlığı heyeti incelemelerde bulundu.

Paylaş

Giresun İl Sağlık Müdürü Muhammet Bulut, Giresun’daki üç hastaneye ek hizmet binası yapılacağı müjdesini verdi. Giresun Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Prof. Dr. A. İlhan Özdemir Devlet Hastanesi ve Dr. Ali Menekşe Göğüs Hastalıkları Hastanesi’ne yapılması planlanan ek binalarla hastanelerin yatak kapasitesi önemli ölçüde artacak.

Sağlık Bakanlığı Heyeti İncelemelerde Bulundu

Sağlık Bakanlığı Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğü Etüt, Proje ve Emlak Daire Başkanlığından gelen heyet, Giresun’daki hastanelerde incelemelerde bulundu. Heyet, hastanelerin bakım ve onarım ihtiyaçları, binaların güçlendirilmesi ve yeni bina yapımı konularında değerlendirmelerde bulundu.

700 Yataklı Ek Hizmet Binası Planlanıyor

Yapılan değerlendirmeler sonucunda Giresun Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne 250 yataklı, Prof. Dr. A. İlhan Özdemir Devlet Hastanesi’ne 300 yataklı ve Dr. Ali Menekşe Göğüs Hastalıkları Hastanesi’ne 150 yataklı ek hizmet binası yapılması planlandı. Bu yatırımlarla Giresun’daki sağlık hizmetlerinin kalitesi ve kapasitesi daha da artacak.