Giresun’da Fındık Hasadı Başladı

AnasayfaYerel Haber

Giresun’da Fındık Hasadı Başladı

Giresun'da fındık üreticileri yeni sezona 'merhaba' dedi. Sahil kesiminde başlayan hasat, rakıma göre kademeli olarak devam edecek.

Paylaş

Giresun’da fındık üreticileri, yeni hasat sezonu için bahçelerine girdi. Sahil kesimindeki üreticiler, olgunlaşan fındıkları özenle toplayarak harman yerlerine taşımaya başladı.

Muhtar Karslı’dan Hayırlı Olsun Temennisi

Boztekke köyü muhtarı Şükrü Karslı, tüm üreticilere hayırlı bir sezon diledi. Karslı, hasat öncesi hazırlıkların tamamlandığını ve sahil kesimindeki üreticilerin bahçelerine girerek hasada başladığını belirtti.

Üretici Kurt: “Hasadımız Hayırlı Olsun”

Fındık üreticilerinden Önder Kurt da hasat öncesi hazırlıklarını tamamladığını ve bugün itibarıyla fındık toplamaya başladığını ifade etti. Kurt, “Bahçedeki toplama işlemi yaklaşık bir hafta sürecek. Hasadımız hayırlı, uğurlu olsun” dedi.

Hasat Rakıma Göre Kademeli Devam Edecek

Giresun’da fındık hasadı, rakıma göre kademeli olarak devam edecek. 0-250 rakım arasındaki sahil kesiminde 4 Ağustos’ta başlayan hasat, 250-500 rakım arasındaki orta kesimde 10 Ağustos’ta, 500-750 rakımdaki yüksek kesimde ise 17 Ağustos’ta başlayacak.