Giresun Depremi Sonrası Korkutan Açıklama: Karadeniz Sahilleri Risk Altında!

AnasayfaYerel Haber

Giresun Depremi Sonrası Korkutan Açıklama: Karadeniz Sahilleri Risk Altında!

Prof. Dr. Osman Bektaş, Giresun'daki 3.9'luk depremin ardından Karadeniz sahillerinin tehdit altında olduğunu belirtti ve önemli uyarılarda bulundu.

Paylaş

 

AFAD ve Kandilli Rasathanesi, Giresun açıklarında bir deprem meydana geldiğini duyurdu. AFAD depremin büyüklüğünü 3.6, Kandilli Rasathanesi ise 3.9 olarak kaydetti. Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş, depremin ardından sosyal medya hesabından önemli uyarılarda bulundu.

Doğu Karadeniz Tehdit Altında

Prof. Dr. Bektaş, “Giresun depremi Doğu Karadeniz sahil illerini tehdit ediyor” diyerek dikkat çekti. Karadeniz Levhası’nın kuzeyde Kafkas, güneyde ise Kuzey Anadolu levha sınırı faylarıyla çevrili olduğunu belirtti. Karadeniz Fayı ise Karadeniz Levhası içinde yer alıyor.

Karadeniz Fayı Hakkında Bilinmeyenler

Bektaş, Karadeniz Fayı hakkında yeterli bilgiye sahip olmadıklarını vurguladı. “Levha sınırı fayları 100-1000 yıl tekrarlanma süresine sahipken, levha içi faylar 1000-10000 yıl tekrarlanma süresine sahiptir. Ancak Karadeniz Fayı segmentlerinin hızları ve son yıkıcı depremleri hakkında bilgimiz yok. Sahil, zemin deprem büyütme özelliği ve heyelan tehlikesine sahiptir” dedi.

Bölgedeki Riskler Gözler Önüne Serildi

Giresun açıklarında meydana gelen 3.9 büyüklüğündeki deprem, bölgedeki riskleri bir kez daha gündeme getirdi. Prof. Dr. Osman Bektaş, Doğu Karadeniz sahil illerinin tehlike altında olduğunu belirterek, yetkilileri ve halkı dikkatli olmaları konusunda uyardı.