Giresun Belediyesi tarihi binayı bilgi evi ve kitapçıya dönüştürüyor

AnasayfaManşet

Giresun Belediyesi tarihi binayı bilgi evi ve kitapçıya dönüştürüyor

Paylaş

Giresun Belediyesi tarafından Kapu Mahallesi’nde bulunan ve mülkiyeti belediyeye ait olan tarihi bina, Başkan Aytekin Şenlikoğlu’nun talimatıyla başlatılan restore çalışmalarında sona yaklaşıyor. Restorasyonun tamamlanmasıyla birlikte, tarihi bina modern bir işlev kazanacak.

Ali Yazıcı Sokak’ta bulunan iki katlı bina, üst katında çeşitli sanat ve teknoloji atölyelerine ev sahipliği yapacak olan Bilgi Evi olarak tasarlanırken, alt katı ise Giresun Kitapçısı olarak hizmet verecek. Restorasyon çalışmaları sırasında tarihi dokusu korunan binanın kısa süre içinde tamamlanması planlanıyor.

“Geçmiş ile gelecek arasında bir bağ kuruyoruz”

Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, tarihi ve kültürel mirasları koruma konusundaki kararlılıklarını vurgulayarak, “Geçmiş ile gelecek arasında bir bağ kuruyoruz. Bu kapsamda tarihi binamızın restore işlemlerini tamamlamak üzereyiz. Aksu, Kumyalı ve Çıtlakkale Bilgi Evlerimizden sonra yeni Bilgi Evlerimiz için çalışmalarımıza başlamıştık. Bunun da meyvesini yavaş yavaş topluyoruz. Bu bina şehrimiz için tarihi bir anlam taşıyor. Bizler de bu tarihi dokuyu koruyarak çocuklarımıza yeni bir Bilgi Evi ve gençlerimize bir kütüphane kazandırmayı planlıyoruz.” dedi.