Giresun Artvin Trabzon Dikkat! Rusya’dan Gelen Soğuk Hava Dalgası Fena Vuracak!

AnasayfaGündem

Giresun Artvin Trabzon Dikkat! Rusya’dan Gelen Soğuk Hava Dalgası Fena Vuracak!

Rusya'dan gelen soğuk hava dalgası Türkiye'yi etkisi altına alıyor. İstanbul'da hissedilen sıcaklık 10 dereceye düşerken, bazı bölgelerde kar yağışı bekleniyor.

Paylaş

 

Rusya’dan gelen soğuk hava dalgası, ülke genelinde etkisini göstermeye başladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, bugün 13 il için sarı kodlu yağış uyarısında bulundu.

Sarı Kodlu Yağış Uyarısı

Ağrı, Artvin, Bitlis, Diyarbakır, Giresun, Muş, Rize, Siirt, Trabzon, Şanlıurfa, Van, Batman ve Iğdır’da yurttaşlardan sel ve su baskınlarına karşı tedbirli olmaları istendi.

Marmara Bölgesi’nde Kuvvetli Rüzgar ve Yağış Bekleniyor

Marmara Bölgesi’nde kuvvetli rüzgar ve aralıklı yağış etkili olacak. İstanbul’da sıcaklık dün 19 dereceyken, bugün 15 dereceye düşecek. Rüzgarın etkisiyle hissedilen sıcaklık 10 dereceye kadar inecek.

Yüksek Kesimlerde Kar Yağışı Bekleniyor

Soğuk hava dalgası, yurdun yüksek kesimlerinde kar yağışına neden olacak. Havanın 3 gün boyunca etkili olması beklenirken, pazar gününden sonra sıcaklıkların normale döneceği tahmin ediliyor.

Yazlık Bölgelerde de Soğuk Hava Etkili Olacak

İzmir’den Bodrum’a kadar olan bölgelerde kuvvetli poyraz bekleniyor. Poyrazın saatte 50 km hızla etkili olacağı tahmin edilirken, İzmir’de sıcaklık 17, Bodrum’da ise 19 dereceye düşebilir.