Gazze’de insanlık dramı yaşanıyor: Boş hastanede çürümüş bebek cesetleri bulundu!

AnasayfaManşet

Gazze’de insanlık dramı yaşanıyor: Boş hastanede çürümüş bebek cesetleri bulundu!

Paylaş

Gazze’de yaşanan insanlık dışı durumlar, dünya kamuoyunu bir kez daha sarsmaya devam ediyor. İsrail’in Gazze Şeridi’nde gerçekleştirdiği hava ve kara saldırılarına maruz kalan bölgede, Nasr Çocuk Hastanesi’nde korkunç bir manzara ortaya çıktı: Çürümüş bebek cesetleri.

Savaşın ortasında, hastane doktorları ve sağlık personeli zorla tahliye edildiği için, prematüre bebek servisinde kalan bebeklerin bakımı tamamen aksadı. Hastanenin kullanılamaz hale gelmiş duvarları arasında, terkedilmiş bebek yataklarında çürümüş cesetlerle dolu bir manzara vardı. İsrail ordusunun hastaneyi kuşatması ve sağlık personelini terk etmeye zorlaması sonucunda, 10 Kasım 2023’te yaşanan bu trajik olay, savaşın vahşetini bir kez daha gözler önüne serdi.

Bebekler ölüme terk edildi

Gazze Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, İsrail’in bu eylemi nedeniyle 5 bebeğin yaşamını yitirdiğini açıkladı. İsrail’in hastaneye erişimi engellemesi ve sağlık personelini çıkarması, bebeklerin acı içinde ölmesine neden oldu. Bu durum, uluslararası insancıl hukuka ve Cenevre Sözleşmesi’ne açık bir şekilde aykırıdır.

“Yıkılan hastaneler yeniden yapılsın”

Gazze’deki hükümetin Medya Ofisi Genel Müdürü İsmail es-Sevabite, İsrail’in bu eylemini “insanlık dışı bir katliam” olarak nitelendirerek, uluslararası toplumun bu duruma sessiz kalmaması gerektiğini vurguladı. Sevabite, İsrail’in bu suçlarıyla ilgili olarak uluslararası cezai soruşturmaların başlatılması çağrısında bulundu ve Arap ve İslam ülkeleri ile İslam İşbirliği Teşkilatı’na (İİT) yıkılan hastanelerin restore edilmesi için yardım çağrısında bulundu.