Gazi Koşusu’nda Unutulmaz Zafer!

AnasayfaGündem

Gazi Koşusu’nda Unutulmaz Zafer!

98. Gazi Koşusu'nu kazanan Akın Sözen'in futbol geçmişi ve Galatasaray altyapısında Arda Turan'la birlikte oynadığı ortaya çıktı.

Paylaş

Dragon Flame isimli safkanla 98. Gazi Koşusu’nu kazanan jokey Akın Sözen, unutulmaz bir zafer elde etti. Sözen’in geçmişte Galatasaray altyapısında futbol oynadığı ve Arda Turan‘la takım arkadaşı olduğu da ortaya çıktı.

Fenerbahçe Sevdalısı Galatasaray’da Parladı

Genç yaşta futbola olan tutkusunu keşfeden Sözen, Galatasaray altyapısına seçilen ender oyunculardan biri oldu. Arda Turan, Cafercan Aksu, Uğur Uçar ve Mülayim Erdem gibi isimlerle birlikte top koşturan Sözen, koyu bir Fenerbahçeli olmasına rağmen futbol kariyerinde şansının Galatasaray’da olduğunu söyledi.

Boy Sorunu Futbolu Bıraktırdı

Sözen, Galatasaray’ın yıldız takımında her şeyin yolunda gittiğini, ancak sezon arası tatili sonrası takım arkadaşlarının boyunun uzadığını ve kendisinin kısalmış olduğunu dile getirdi. Genç takıma yükseldiğinde boyunun kısa olması nedeniyle ikili mücadelelerde yetersiz kalmaya başlayan Sözen, Galatasaray’da oynamayacaksam hiçbir yerde oynamam diyerek futbolu bıraktığını açıkladı.

Jokeyliğe Geçiş ve Başarı

Futbolu bıraktıktan sonra jokeyliğe yönelen Sözen, bu alanda da önemli başarılara imza attı. 98. Gazi Koşusu’ndaki zaferi, jokeylik kariyerindeki en önemli başarılarından biri olarak kayıtlara geçti.