Gayrimenkul zengini 83 yaşındaki işadamını 40 milyon dolandırmaya çalıştılar!

AnasayfaTürkiye

Gayrimenkul zengini 83 yaşındaki işadamını 40 milyon dolandırmaya çalıştılar!

Paylaş

İstanbul’da yaşayan gayrimenkul zengini Tevfik Sutaş, “kargo teslim kağıdı imzalatıyoruz” denilerek pencere yöntemiyle 40 milyon TL’lik senet imzalatılıp, hakkında icra takibi başlatılarak dolandırılmak istendi.

Yeni dolandırıcılık yöntemi: Pencere yöntemi

Sutaş’a imzalattırılan belge, “pencere yöntemi” adı verilen bir dolandırıcılık yöntemiyle hazırlanmıştı. Bu yöntemde, kargo veya tebligat gibi görünen bir belgenin altına senet gizlenerek imza attırılıyor.

Savcılığa suç duyurusunda bulundu

Sutaş, icra tebligatını muhtardan teslim almadığı için dolandırıcılık girişiminden haberdar oldu. Hemen avukatı aracılığıyla yargıya taşınan olayda, İstanbul 34. İcra Hukuk Mahkemesi’nde dava açıldı ve savcılığa suç duyurusunda bulunuldu.

Bilirkişi pencere yöntemini ortaya çıkardı

Bilirkişi incelemesinde, Sutaş’ın imzasının sahte senet üzerinde olduğu ve “pencere yöntemi” kullanıldığı tespit edildi. İcra takibi durduruldu ve şüpheliler hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Şüpheliler, ifadelerinde Sutaş’a 40 milyon TL borç verdiklerini öne sürdüler.

Avukattan uyarı

Sutaş ve avukatı Fırat Ay, vatandaşları bu tür dolandırıcılık yöntemlerine karşı uyardı. Vatandaşlara, gelen evrakları dikkatlice kontrol etmeleri ve güvenmedikleri kişilerden gelen imza taleplerine karşı dikkatli olmaları tavsiye edildi.