Fındık Hamallarının Ağır Yükü

AnasayfaGündem

Fındık Hamallarının Ağır Yükü

Giresun'un Bulancak ilçesinde fındık hamalları, zor işlerine rağmen yeterince kazanç elde edemediklerini belirterek, daha fazla anlayış ve destek bekliyor.

Paylaş

Fındık hasadı sonrası en ağır yükü fındık hamalları çekiyor. Harmandan ihracata kadar tonlarca fındığı taşıyan işçiler, en zor işi yapmalarına rağmen yeterince kazanç elde edemediklerinden şikayet ediyorlar.

Fındık Taşıyıcılarının Zorlu Mesaisi

Giresun’un Bulancak ilçesindeki fındık işçileri, yaklaşan yeni fındık sezonu öncesinde umutla çalışmaya devam ediyor. İlçede 10 yılı aşkın süredir fındık taşıyıcılığı yapan Hayrullah Getmez, bu işin zor olduğunu belirterek, “Bir mesleğim yok, bu yüzden gücüm kuvvetim varken bu işi yapıyorum. Fındığın en ağır yükü bizim omuzlarımızda” dedi.

Fındık Hamalları

Günlük 80 Ton Yük

Çalıştıkları ağır işe göre emeklerinin karşılığını alamadıklarını söyleyen Erdoğan Yıldız, “Fındıkta herkes kazanıyor. Biz ise sırtımızda taşıyarak kazanıyoruz. Yaptığımız işin ağırlığına göre emeğimizin karşılığını aldığımızı söylemek zor. 6 kişilik bir ekip olarak günlük 80 ila 160 ton arasında yük taşıyoruz. Ne kadar çok yük taşırsa o kadar mutlu oluyoruz” diye konuştu.

Emrullah Sarıkaya ise “Eğer birisi fındıklı bir ürün yiyorsa emin olsunlar ki bizim sırtımızdan geçmiştir” diyerek işçilerin ne kadar büyük bir yük taşıdığını vurguladı ve tüccar ile fabrikacılardan daha fazla anlayış ve destek beklediklerini ifade etti.