FETÖ Operasyonunda 90 Şüpheli Gözaltına Alındı

AnasayfaGündem

FETÖ Operasyonunda 90 Şüpheli Gözaltına Alındı

Paylaş

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, son 4 gün içinde 17 ilde gerçekleştirilen Kıskaç-18 operasyonlarında FETÖ’ye yönelik önemli adımlar atıldığını belirtti. Operasyonlarda 90 şüpheli yakalandı.

Operasyonun Detayları

Yerlikaya, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı, KOM Başkanlığı ve TEM Daire Başkanlığı koordinesinde yürütülen çalışmalarda, İl Emniyet Müdürlükleri TEM ve KOM Şube Müdürlüklerinin büyük rol oynadığını ifade etti.

Operasyonlar Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Bitlis, Denizli, Edirne, Gaziantep, Giresun, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kütahya, Malatya, Şanlıurfa ve Tekirdağ’da gerçekleştirildi. Yakalanan şüphelilerin örgütün sözde “Emniyet Mahrem Yapılanması, Adliye Mahrem Yapılanması ve Güncel Yapılanması” içerisinde faaliyette bulundukları tespit edildi.

Şüphelilerin Faaliyetleri ve İletişim Yöntemleri

Yerlikaya, şüphelilerin ankesörlü telefonlar aracılığıyla iletişim kurduklarını ve örgüt içerisindeki sorumlu şahıslarla irtibat halinde olduklarını belirtti. Ayrıca, ifade ve teşhislerde adı geçen, örgütün “gaybubet evi” olarak adlandırdığı hücre evlerinde saklandıkları tespit edildi. Bu kişiler hakkında kesinleşmiş hapis cezası ve aranma kaydı bulunduğu açıklandı.

Ele Geçirilen Materyaller

Operasyonlar sonucunda, çok miktarda döviz ve Türk lirası ile çok sayıda dijital materyal ve örgütsel doküman ele geçirildi. Bakan Yerlikaya, “Operasyonları gerçekleştiren kahraman polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle.” ifadelerini kullandı.

Güvenlik Güçlerinin Kararlılığı

İçişleri Bakanı, FETÖ’ye karşı yürütülen operasyonların, milletin huzuru, birlik ve beraberliği için kararlılıkla devam edeceğini vurguladı. Güvenlik güçlerinin üstün gayretleriyle operasyonların sürdüğünü belirtti.