FETÖ Operasyonu: İzmir Merkezli 8 İlde 11 Gözaltı

AnasayfaGündem

FETÖ Operasyonu: İzmir Merkezli 8 İlde 11 Gözaltı

FETÖ'nün TSK yapılanmasına yönelik gerçekleştirilen İzmir merkezli operasyonla ilgili son gelişmeleri yakından takip edin!

Paylaş

Türk Silahlı Kuvvetleri içerisindeki FETÖ yapılanmasına yönelik gerçekleştirilen operasyon, İzmir merkezli 8 ilde düzenlendi. Operasyon neticesinde 11 şüpheli gözaltına alınırken, hakkında yakalama kararı bulunan 2 kişi aranıyor.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ/PDY) Türk Silahlı Kuvvetleri yapılanmasına ait belirlenen 13 şüpheliden 11’i operasyonla yakalandı. Operasyon, İzmir İl Jandarma Komutanlığı Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü ve Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanlığı ekipleri tarafından İzmir merkezli olarak gerçekleştirildi.

Eş zamanlı olarak İstanbul, Samsun, Diyarbakır, Şırnak, Sakarya ve Denizli illerinde de operasyonlar düzenlendi. Operasyonlar sonucunda gözaltına alınan şüpheliler, sorgulanmak üzere jandarma birimlerine sevk edildi.

Operasyon kapsamında hakkında gözaltı kararı bulunan 2 kişinin ise halen firari olduğu bildirildi. Firari şüphelilerin yakalanması için çalışmaların devam ettiği belirtildi.

FETÖ’nün TSK yapılanmasına yönelik bu operasyon, Türkiye’nin terörle mücadeledeki kararlılığını bir kez daha gözler önüne serdi. Devam eden soruşturma ile ilgili detaylı bilgilerin ilerleyen süreçlerde kamuoyu ile paylaşılması bekleniyor.