Fahrettin Koca Görevi Devretti

AnasayfaGündem

Fahrettin Koca Görevi Devretti

Paylaş

Devir Teslim Töreni Gerçekleşti

Cumhurbaşkanı Kararı ile görevden af talebi kabul edilen Fahrettin Koca’dan boşalan Sağlık Bakanlığı görevine, Prof. Dr. Kemal Memişoğlu atandı. Sağlık Bakanlığı’nda gerçekleştirilen devir teslim töreninde Fahrettin Koca, görevini Kemal Memişoğlu’na devretti.

Koca’dan Veda Konuşması: “Cesur Kararların Gereğini Yaptım

Görev süresi boyunca, akla ve bilgiye hürmet ettiğini belirten Fahrettin Koca, “Görevime, dayanışma ruhu ile çözüme dahil olmak isteyenleri de dahil etmeye çalıştım. Zamanında verilmiş cesur kararların gereklerini yapmaya çalıştım” dedi. Şehir Hastaneleri konusundaki çabalarının da bu prensiplere dayandığını ifade etti.

Zorlu Dönem: Depremler ve Salgınlar

Koca, görev süresi boyunca birçok zorlu olayla karşılaştıklarını belirterek, “24 Ocak 2020’de Elazığ depremi, ardından 11 Mart 2020’de COVID-19 salgını ve son olarak 6 Şubat 2023’teki Kahramanmaraş-Hatay depremleri, sağlık sistemimizin büyük sınavlarıydı” diye konuştu.

Sağlıkta Şiddet ve Beyaz Reform

Beyaz Reform’un sağlıkta şiddet sorununu önemli ölçüde çözdüğünü belirten Koca, “Malpraktis sorunu dünyada eşi olmayan bir şekilde aşıldı. Sağlık çalışanlarına daha iyi şartlar sağladık ve uzman hekim ihtiyacımızı karşılayacak sistemi kurduk” dedi.

Teşekkür ve Veda

Uzun bir teşekkür listesi olduğunu belirten Koca, “Sayın Cumhurbaşkanımıza, sağlık çalışanlarına, hastalarımıza, bilim insanlarına teşekkür ediyorum. Görevimi elimden gelen tüm gayreti sarf ederek tamamladım” diyerek konuşmasını tamamladı.

Yeni Bakan Prof. Dr. Kemal Memişoğlu Görevde

Yeni Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu’na hayırlı olsun dileklerinde bulunan Koca, “Bugün sizin ilk gününüz. Hayırlı olsun” dedi ve görevini devretti.