Kadının Fendi! Tartışmalı Soyadı Düzenlemesi Yargı Paketinden Çıkarıldı!

AnasayfaYaşam

Kadının Fendi! Tartışmalı Soyadı Düzenlemesi Yargı Paketinden Çıkarıldı!

Evlilik sonrası kadınların soyadı kullanımını sınırlayan düzenleme, CHP'nin itirazları ve Bakan Özdemir Göktaş ile yapılan görüşmeler sonucu yargı paketinden kaldırıldı.

Paylaş

Dokuzuncu Yargı Paketi’nde yer alan ve evlilik sonrası kadınların bekarlık soyadını tek başına kullanmasını engelleyen tartışmalı madde, yapılan görüşmeler sonucu paketten çıkarıldı.

CHP’den Tepki

CHP Aile ve Sosyal Hizmetlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Aylin Nazlıaka, söz konusu düzenlemeyi “kadınlar için bir tehdit” olarak nitelendirmiş ve konuyu Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ile görüşmüştü.

Bakan Göktaş’tan Açıklama

Nazlıaka, Bakan Göktaş ile yaptığı görüşme sonrasında düzenlemenin yargı paketinden çıkarıldığını müjdeli haber olarak duyurdu. Nazlıaka, bu değişikliğin kadınların kimliğine sahip çıkma, eşitlik ve tercih hakkı açısından önemli olduğunu vurguladı.

Düzenlemenin İçeriği

Tartışmalara neden olan düzenleme, evlilik sonrası kadınların sadece eşlerinin soyadını veya bekarlık soyadını eşinin soyadıyla birlikte kullanabileceğini öngörüyordu. Bu durum, kadınların kendi kimliklerini koruma ve soyadı konusunda özgürce karar verme haklarını kısıtladığı gerekçesiyle eleştirilere neden olmuştu.

Etiketler: