“Tekrar Dünyaya Gelsen Eşinle Evlenir miydin?” Sorusunun Cevapları Şaşırttı!

AnasayfaYaşam

“Tekrar Dünyaya Gelsen Eşinle Evlenir miydin?” Sorusunun Cevapları Şaşırttı!

2 bin kişinin katıldığı ankette, kadınların yüzde 54'ü, erkeklerin yüzde 46'sı "Tekrar dünyaya gelsem eşimle evlenmezdim" dedi.

Paylaş

Iğdır Üniversitesi’nden Doç. Dr. Sait Yıldırım’ın 2 bin sosyal medya kullanıcısıyla yaptığı araştırma, evlilik hakkındaki çarpıcı gerçekleri ortaya çıkardı.

“Bir Daha Eşimle Evlenmezdim”

Araştırmaya katılanların yarısı erkek, yarısı kadınlardan oluşuyordu. “Tekrar dünyaya gelsen eşinle evlenir miydin?” sorusuna kadınların %54’ü, erkeklerin ise %46’sı “Hayır” cevabını verdi.

Kadınlar Daha Çok Pişman

Araştırmada, evlilikte hissedilen duygulara da yer verildi. Erkeklerin %32’si evlilikte huzurlu olduğunu söylerken, kadınlarda bu oran sadece %20’de kaldı. Kadınların %34’ü ise evlilikten pişmanlık duyduğunu ifade etti.

Evliliğe Karşı İsteksizlik

Araştırmanın sonuçlarını değerlendiren Doç. Dr. Yıldırım, kadınların evlenme sürecinde ve sonrasında erkeklere göre daha fazla zorluk yaşadığını ve bu nedenle evliliğe karşı daha isteksiz olduklarını belirtti.

“Kuş Olsam Eşimin Köyünün Üzerinden Bile Uçmam”

Araştırmaya katılan bir kişinin “Ben bir kuş olsam bir daha eşimi köyünün üzerinden bile uçmam” şeklindeki yorumu ise dikkat çekti. Yıldırım, bu yorumun evlilikte yaşanan bıkkınlık ve tükenmişliği gösterdiğini ifade etti.