Dolandırıcıların Hedefinde Ev Kadınları Var! Sahte İlanlara Dikkat!

AnasayfaAsayis

Dolandırıcıların Hedefinde Ev Kadınları Var! Sahte İlanlara Dikkat!

Sahte "evde ek iş" ilanlarıyla ev kadınlarını hedef alan dolandırıcılar, İzmir merkezli operasyonla yakalandı. Mağdurların 100 milyon lira dolandırıldığı tahmin ediliyor.

Paylaş

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen “nitelikli dolandırıcılık” soruşturması kapsamında, sosyal medya ve internet sitelerinde sahte “evde ek iş” ve “evde paketleme işi” ilanları vererek insanları dolandıran bir çete çökertildi. Dolandırıcıların özellikle ev kadınlarını hedef aldığı ve sahte kurum logoları ile şirket isimleri kullanarak güven sağladığı belirlendi.

İzmir Merkezli Operasyonla 64 Kişi Yakalandı

İzmir Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, 4 Temmuz’da İzmir merkezli 12 ilde eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda 70 kişi hakkında gözaltı kararı verilirken, 64 şüpheli yakalandı. Diğer şüphelilerin yakalanması için çalışmalar sürüyor.

100 Milyon Liralık Vurgun

Şüphelilerin sadece İzmir’de 17 mağdurdan yaklaşık 1 milyon 250 bin lira, ülke genelinde ise bine yakın mağdurdan toplamda 100 milyon lira haksız kazanç elde ettiği tahmin ediliyor.

Kapora, Sigorta ve Veri Ücreti İle Dolandırdılar

Dolandırıcıların, iş başvurusunda bulunan kişilerden “kapora ücreti”, “sigorta ücreti” ve “veri ücreti” gibi isimler altında para talep ederek mağdur ettikleri tespit edildi.

Dijital Deliller Ele Geçirildi

Operasyon kapsamında yapılan aramalarda çok sayıda dijital materyal ve suç unsuru ele geçirildi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler adliyeye sevk edildi.