EPDK’dan Elektrik Tarifelerine DEV Zam!

AnasayfaEkonomi

EPDK’dan Elektrik Tarifelerine DEV Zam!

EPDK, 1 Temmuz 2024 itibarıyla elektrik tarifelerine yüzde 38'e varan zam yaptı. Mesken aboneleri için 100 kilovatsaat tüketim 207,23 TL olacak.

Paylaş

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), 1 Temmuz 2024 tarihinden itibaren geçerli olacak mesken dahil çeşitli elektrik tarifelerine yüzde 38’e varan oranda zam yaptı.

Mesken Aboneleri İçin Yeni Tarife

Yeni tarife ile 100 kilovatsaat elektrik tüketimi olan bir mesken abonesi için ödenecek tutar 207,23 TL’ye yükseldi. Bu artış, enerji üretim maliyetlerinde yaşanan yükseliş nedeniyle yapıldı.

Tarımsal ve Hizmet Sektörüne Zam

EPDK açıklamasında, tarımsal faaliyetler abone grubu için yüzde 30, kamu ve özel hizmetler sektörü abone grubunun düşük kademesi için yüzde 38 ve yüksek kademesi için yüzde 20 oranında artış yapıldığı belirtildi.

EPDK’nın Açıklaması

EPDK’dan yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Enerji üretim maliyetlerinde yaşanan artış nedeniyle nihai elektrik perakende satış fiyatlarında mesken abone grubu için yüzde 38, tarımsal faaliyetler abone grubu için yüzde 30, kamu ve özel hizmetler sektörü abone grubunun düşük kademesi için yüzde 38 ve yüksek kademesi için yüzde 20 oranında artış yapılmıştır.”