Emeklilere Tren Yolculuklarında Yüzde 10 İndirim Fırsatı

AnasayfaGündem

Emeklilere Tren Yolculuklarında Yüzde 10 İndirim Fırsatı

Emeklilere trenlerde yüzde 10 indirim kampanyasıyla 62 bin emekli avantajlı seyahat etti. Detaylar için hemen okuyun.

Paylaş

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, TCDD Taşımacılık A.Ş. tarafından 1 Nisan’dan itibaren başlatılan yüksek hızlı tren (YHT), anahat ve bölgesel trenlerdeki emeklilere yönelik yüzde 10 indirim kampanyasından 62 bin emeklinin yararlandığını açıkladı.

İndirim

Cumhurbaşkanımız Erdoğan’ın 2024 Emekli Yılı İlanı

Uraloğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2024 yılının emekli yılı ilan edildiğini belirterek, son 22 yılda ulaşıma 275 milyar dolar yatırım yapıldığını vurguladı. “Türkiye’nin artık eski Türkiye olmadığını, ulaşımdan savunmaya, teknolojiye kadar birçok alanda büyük atılımlar gerçekleştirdiğimizi” ifade etti.

62 Bin Emekli İndirimden Yararlandı

Ulaştırma Bakanı Uraloğlu, 1 Nisan’dan bu yana yüzde 10 indirim kampanyasından 62 bin emeklinin faydalandığını söyledi. Uraloğlu, “Emeklilerimiz akıl ve alın terleriyle ülkemize hizmet etti. Bu indirimle onların maddi yükünü hafifletmeyi ve sosyal hayata katılımlarını artırmayı amaçlıyoruz. YHT ile 37 bin 500, anahat trenleriyle 10 bin 321 ve bölgesel trenlerle 14 bin 240 emeklimiz seyahat etti” dedi.

Emekliler Türkiye Yüzyılı’nın Mimarıdır

Emekli vatandaşların toplumsal yaşamdan kopmamaları ve günlük yaşamın içinde aktif olmaları için her türlü tedbiri alacaklarını belirten Bakan Uraloğlu, “Türkiye Yüzyılı’nın mimarı emeklilerimiz başımızın tacıdır. Onları trenlerimizde ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Trenlerimizde konforlu ve güvenli seyahat etmeleri için her türlü tedbiri alıyoruz. Ayrıca, turuncu masa uygulamasıyla yaşlı ve hareket kısıtlı vatandaşlarımıza destek oluyoruz” şeklinde konuştu.