Emekli Zammında Son Rakamlar Belli Oldu! En Düşük Emekli Maaşı Ne Kadar Olacak?

AnasayfaEkonomi

Emekli Zammında Son Rakamlar Belli Oldu! En Düşük Emekli Maaşı Ne Kadar Olacak?

Paylaş
Memur ve emekli maaş zamları için Mayıs ve Haziran ayı enflasyon rakamları merakla bekleniyor. İlk dört aylık enflasyon oranı yüzde 18,72 olarak kesinleşti. Peki memur emeklisi, SSK ve Bağ-Kur emeklileri için konuşulan zam oranı ne? En düşük emekli maaşı ne kadar olacak? İşte son detaylar…

Memur Emeklisi ve SSK/Bağ-Kur Emeklisi Zam Oranları Farklı Olacak

  • SSK ve Bağ-Kur emeklileri: Sadece enflasyon farkı alacak. Mayıs ve Haziran aylarında enflasyon her ay için yüzde 3 gelirse, SSK ve Bağ-Kur emeklileri için toplamda yüzde 25 zam oranı söz konusu olacak.
  • Memur emeklisi: Toplu sözleşme zammı artı enflasyon farkı alacak. Bu nedenle memur emeklisinin zammı SSK ve Bağ-Kur emeklisine göre yaklaşık 5 puan daha düşük.

Hükümet Emekli Zamlarını Eşitleyebilir mi?

Hükümet, önceki dönemde olduğu gibi emekli zamlarını eşitleyebilir. Bu durumda SSK ve Bağ-Kur emeklileri ile memur emeklisi için zam oranları aynı olacak.

En Düşük Emekli Maaşı İçin İki Senaryo

  • İlk senaryo: Ocak-Haziran dönemi altı aylık enflasyon oranı yüzde 25,39 olarak hesaplanıyor. Bu durumda en düşük emekli maaşı 12 bin 500 TL civarında olacak.
  • İkinci senaryo: Bir yıllık enflasyonun yüzde 35-40 bandına oturması bekleniyor. Bu durumda en düşük emekli maaşı 13 bin 500-14 bin TL civarında olabilecek.

Memurlara Ekstra Zam Beklenmiyor

Memurlara 14-28 Mayıs seçimleri öncesi verilen söz doğrultusunda seyyanen zam artı oransal artış yapılmıştı. Bu nedenle memurlara ekstra bir refah payı artışı beklenmiyor.

Emekli Zammı Hakkında Daha Fazla Bilgi İçin: