Memur ve Emekli Zammı İçin Gözler TÜİK’in Yarınki Açıklamasında

AnasayfaEkonomi

Memur ve Emekli Zammı İçin Gözler TÜİK’in Yarınki Açıklamasında

Milyonlarca memur ve emeklinin gözü kulağı 3 Haziran'da açıklanacak enflasyon verilerinde. Uzmanlar, zam oranının yüzde 20 civarında olabileceğini öngörüyor.

Paylaş

Milyonlarca memur ve emekli, Temmuz ayında alacakları zam oranını merakla bekliyor. Zam oranını belirleyecek olan 5 aylık enflasyon farkı, 3 Haziran’da Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanacak mayıs ayı enflasyonu ile netleşecek.

Uzmanlardan Zam Tahmini: Yüzde 20

Sosyal Güvenlik Başuzmanı İsa Karakaş, memur ve memur emeklilerinin toplu sözleşme zammına ek olarak enflasyon farkı da alacağını hatırlattı. Karakaş, 6 aylık enflasyon beklentisinin yüzde 25 olduğunu ancak toplu sözleşme nedeniyle memur ve memur emeklilerinin zam oranının yüzde 20 civarında olabileceğini belirtti.

Maaş Eşitlemesi ve Refah Payı Beklentisi

Memur emeklileri, SSK ve Bağ-Kur emeklileriyle maaş eşitlemesi yapılmasını ve refah payı verilmesini bekliyor. Ancak Karakaş, ekonomi yönetiminin yasal düzenlemelere bağlı kalacağını ve ek bir düzenleme yapmayabileceğini ifade etti.

3 Haziran’da Netlik Kazanacak

Memur ve emekli maaş zammı, 3 Haziran’da açıklanacak mayıs ayı enflasyonu ile birlikte netlik kazanacak. Kesin zam oranı ise 3 Temmuz’da belli olacak.