Emekliye Ek Zam Teklifi Meclis’te: Dul ve Yetim Aylıkları da Artıyor!

AnasayfaGündem

Emekliye Ek Zam Teklifi Meclis’te: Dul ve Yetim Aylıkları da Artıyor!

Emekli maaşı ve dul/yetim aylıklarına ek zam düzenlemesi TBMM'de görüşülüyor. En düşük emekli maaşı 12.500 TL'ye yükselirken, diğer aylıklarda da artış olacak.

Paylaş

Emekli maaşlarına ek zam yapılmasına ilişkin kanun teklifi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülmeye başlandı. Teklifin yasalaşması halinde en düşük emekli maaşı 12.500 TL’ye yükselecek. Bu düzenleme, milyonlarca emekliyi ve dul/yetim aylığı alanları yakından ilgilendiriyor.

Dul ve Yetim Aylıklarında da Artış

Emekli maaşlarına yapılacak ek zam, dul ve yetim aylıklarına da yansıyacak. Hissesi yüzde 75 olan dul ve yetimlerin aylığı 9.375 TL’ye, yüzde 50 olanların aylığı 6.250 TL’ye, yüzde 25 olanların aylığı ise 3.125 TL’ye yükselecek.

Yeni Düzenlemenin Maliyeti 33 Milyar TL

Emekli maaşlarına ek zam ve en düşük emekli maaşı düzenlemesinin, ilk 6 aylık süreçte Hazine’ye maliyeti 33 milyar 200 milyon TL olarak öngörülüyor.

Zamlı Maaşlar Ne Zaman Ödenecek?

SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin Temmuz ayı maaşları ödenmeye başladı. Ancak ek zam düzenlemesi yasalaşmadan önce emekliler sadece enflasyon farkından kaynaklı zamlı maaşlarını alabilecekler. Ek zam farkları ise düzenlemenin yasalaşmasının ardından ödenecek.

Resmi Gazete’de Yayımlanması Bekleniyor

Vergi yasa tasarısı içerisinde Meclis’e sunulan emekliye ek zam düzenlemesinin gelecek hafta tamamlanması ve Resmi Gazete’de yayımlanması bekleniyor.