Emekli İkramiyeleri Bayramdan Önce Yatacak

AnasayfaGündem

Emekli İkramiyeleri Bayramdan Önce Yatacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilere Kurban Bayramı ikramiyelerinin ne zaman yatırılacağı ve emeklilere yönelik diğer düzenlemeler hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Paylaş

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilere yönelik önemli açıklamalarda bulundu. Bayram ikramiyelerinin 3 bin liraya yükseltildiğini belirten Işıkhan, ödemelerin bayramdan önce yapılacağını duyurdu.

EYT Kapsamında Yeni Emekliler

Bakan Işıkhan, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) kapsamında yaklaşık 2 milyon vatandaşın emekli olduğunu ve 5 yıl içinde 2,5 milyon kişinin daha sisteme dahil olmasının beklendiğini açıkladı. Şu anda EYT kapsamında emekli olup çalışmaya devam eden 1 milyon kişi bulunuyor.

Emeklilere Sunulan Yeni Hizmetler

Işıkhan, emeklilerin sosyal hayata daha aktif katılabilmeleri için yeni projeler üzerinde çalıştıklarını belirtti. Emeklilere özel sosyal tesislerde konaklama, PTTcell indirimleri, haberleşme, ulaşım ve kültürel faaliyetler gibi birçok alanda ayrıcalıklar sunulacak. Ayrıca, online pazar yerleri ve zincir marketlerde de indirimler sağlanacak.

Emekli Destek Paketi

Emeklilere yönelik projelerde kamu kurumları, bankalar ve özel şirketlerle protokoller imzalanacak. Bu kapsamda, konaklamadan ulaşıma, gıdadan giyime, sağlıktan sosyal ve eğitim faaliyetlerine kadar birçok hizmette indirim ve öncelik tanınacak.

Uzaktan Sağlık Hizmetleri

Devlet hastaneleri, uzaktan sağlık hizmetleri kapsamında muayene, tetkik sonuçları değerlendirme, tedavi ve ilaç yönetimi gibi hizmetler sunacak. Uzaktan muayene için Merkezi Hekim Randevu Sistemi’nden (MHRS) günde bir kez randevu alınabilecek.

Emekliler İçin Yeni Kolaylıklar

Emekliler, artık kronik ilaçlarını aile hekimlerinden temin edebilecekler. Bu uygulama, hastanelerdeki yoğunluğu azaltarak daha hızlı hizmet alınmasını sağlayacak.

Belediyelerin Borç Tahsilatı Başladı

Belediyelerin Sosyal Güvenlik Kurumu’na olan borçlarının tahsilat süreci başladı. Bu süreç, belediyelerin mali disiplinini sağlamak amacıyla hızlandırıldı.

İstihdam ve İşsizlik Oranları

Türkiye, istihdam rakamlarında tarihinin en yüksek seviyesine ulaştı. Bakan Işıkhan, işsizlik oranının son 10 yılın en düşük seviyesine, yüzde 8,6’ya gerilediğini belirtti. 2024 yılı sonuna kadar 1,5 milyon kişinin istihdam edilmesi hedefleniyor.

İş Pozitif Programı

Bu programla, 195 bin kadının işe yerleştirilmesi sağlandı. Kadınların istihdamı ve işgücüne katılım oranının arttırılması için aktif çalışmalar yürütülüyor. Kayıt dışı istihdam oranı yüzde 25,04 seviyesine geriledi ve daha da düşürülmesi hedefleniyor.

Tasarruf Tedbirleri

Bakan Işıkhan, tasarruf tedbirlerinin Türk lirasının verimini artırmayı ve satın alma gücünü yükseltmeyi amaçladığını belirtti. Enflasyonun düşmesiyle birlikte refah seviyesinin artması hedefleniyor.