Elektrikli Araç Kullananlar Dikkat! Bakanlık 81 İle Genelge Yolladı

AnasayfaOtomobil

Elektrikli Araç Kullananlar Dikkat! Bakanlık 81 İle Genelge Yolladı

Çevre Bakanlığı, apartman ve sitelerde elektrikli araç şarj ünitelerinin yaygınlaşmasını kolaylaştıran yeni bir genelge yayınladı.

Paylaş

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 81 ile gönderdiği genelgeyle apartman ve sitelerde elektrikli araç şarj ünitelerinin kurulumunu kolaylaştırdı.

Ortak Alanlarda Çoğunluk Kararı Yeterli

Yeni düzenlemeye göre, ortak alanlarda şarj ünitesi kurulumu için kat maliklerinin çoğunluğunun kararı yeterli olacak. Bağımsız bölümlerde ise çoğunluk kararı aranmayacak.

İnşaat ve Ruhsat Gerekmiyor

Şarj üniteleri, inşa ve ruhsat gerektirmeyen yapılar olarak kabul edilecek. Bu nedenle, ortak alanlarda kurulum için maliklerin beşte dördünün rızasına ihtiyaç duyulmayacak.

Kurulum Koşulları

Site ve apartmanların otoparklarında kurulacak üniteler için ilgili elektrik kurumunun olumlu görüşü alınması zorunlu olacak. Ünitelerin yapımında elektrikle ilgili mevzuata uyulması ve Şarj Hizmeti Yönetmeliği’ne uygun olması gerekecek.

Ticari Amaçlı İstasyonlar Kapsam Dışında

Kat malikleri haricinde, site veya apartman dışına hizmet vermeye yönelik ticari işletme amaçlı istasyonlar bu düzenlemenin kapsamında olmayacak.

Yeşil Dönüşüm Hedefine Doğru

Bakan Murat Kurum, bu adımın daha temiz bir çevre ve çevre dostu bir ulaşım anlayışına katkı sağlayacağını vurguladı. Türkiye’nin 2053 Net Sıfır Emisyon hedefine ulaşma kararlılığını da yineledi.