Ehliyet Alacaklar Dikkat! Direksiyon Sınavında Büyük Değişiklik Yolda!

AnasayfaGündem

Ehliyet Alacaklar Dikkat! Direksiyon Sınavında Büyük Değişiklik Yolda!

MEB, 2025'te direksiyon sınavında paralel park ve L park kurallarını değiştiriyor. Ayrıca sınav süresi uzayacak ve aday sayısını düşecek.

Paylaş

Paralel Parkta İkinci Hak

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), sürücü adaylarının en çok zorlandığı paralel park aşamasında yeni bir düzenlemeye gidiyor. 2025’ten itibaren adaylar, paralel parkı ilk denemede başaramazsa ikinci bir hak daha elde edecek.

L Parkta 90 Derecelik Açı Kalkıyor

Direksiyon sınavının bir diğer zorlu aşaması olan L parkta da değişiklikler yapılıyor. Yeni yönetmelikle birlikte 90 derecelik açıyla park yapma zorunluluğu ortadan kalkıyor. Adaylar, aracı geri geri getirirken oval bir alanın ardından dar bir alana park edecek. Ayrıca, L parkta da adaylara ikinci bir hak tanınacak.

Sınav Süresi Uzuyor, Aday Sayısı Azalıyor

Yeni yönetmelikle birlikte direksiyon sınavının süresi 35 dakikadan 40 dakikaya çıkarılıyor. Sınava girecek aday sayısı ise 12’den 10’a düşürülüyor. Böylece her adaya daha fazla zaman ayrılarak sınavın daha verimli geçmesi hedefleniyor.

İki Farklı Sınav Güzergahı

2025’ten itibaren direksiyon sınavları iki farklı güzergahta yapılacak. Adayların hangi güzergahta sınava gireceği, komisyon tarafından kura ile belirlenecek.

Yeni Kurallar Ne Zaman Yürürlüğe Girecek?

Direksiyon sınavındaki bu önemli değişikliklerin Ocak 2025’ten itibaren yürürlüğe girmesi bekleniyor.