Efes Deneyim Müzesi Dünyanın En İyisi Seçildi!

AnasayfaTürkiye

Efes Deneyim Müzesi Dünyanın En İyisi Seçildi!

Efes Antik Kenti'ndeki Efes Deneyim Müzesi, prestijli Mondo-Dr Awards'ta 'En İyi Müze' ödülünü kazandı. Immersive teknolojilerle antik dönemi yaşatan müze, dünya çapında ses getirdi.

Paylaş

UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Efes Antik Kenti bünyesindeki Efes Deneyim Müzesi, dünya çapında sergi ve ağırlama sektöründeki prestijli projelerin yarıştığı Mondo-Dr Awards’ta ‘En İyi Müze’ seçilerek büyük bir başarıya imza attı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan Gurur Verici Açıklama

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Efes Deneyim Müzesi’nin bu önemli ödüle layık görüldüğünü duyurarak gururunu ifade etti. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, müzenin teknoloji, tasarım ve sergi alanında dünyanın en seçkin ödüllerinden biri olan Mondo-Dr Awards’ta rakiplerini geride bırakarak birincilik ödülünü kazandığı belirtildi.

Efes Deneyim Müzesi’nin Rakipleri Kimlerdi?

Efes Deneyim Müzesi, Paris Eternal Mucha ve Danimarka’nın Carl Nielsen ile Regan Vest gibi önemli müzeleri geride bırakarak ilk 4 arasına girmeye hak kazandı. Finalde ise Riyad’da bulunan Aramco VIP Visitor Center, Hindistan’da bulunan India in Fashion ve Paris’te bulunan Dome Des Invalides Müzeleri ile yarıştı ve zirveye yerleşti.

Geçen Yılın Birincisi Museum of the Future’dı

Mondo-Dr 2024 Awards’da “Müzeler” kategorisinde birinciliği bu yıl Efes Deneyim Müzesi elde ederken, aynı kategoride geçen yıl birinciliği Dubai’de bulunan “Museum of the Future” kazanmıştı.

Efes Deneyim Müzesi: Tarih ve Teknoloji Buluşması

Efes Deneyim Müzesi, ziyaretçilerine antik kentin altın çağını bizzat yaşatan yepyeni bir müzecilik anlayışı sunuyor. Müze, “immersive” olarak adlandırılan sürükleyici teknolojilerle Antik Efes’teki günlük yaşamı, mimariyi ve sanatı kişisel olarak deneyimleme imkanı sağlıyor. Bu teknolojiler, izleyicileri zengin bir işitsel ve görsel deneyimin içine alarak anlattığı hikayeleri gerçekmiş gibi yaşatıyor.

Efes Deneyim Müzesi’nin Özgün Anlatısı

Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen mimar, küratör, tasarımcı, sanatçı, teknoloji uzmanı, tarihçi ve arkeologlarından oluşan geniş bir ekip tarafından tasarlanan Efes Deneyim Müzesi, tarihsel hikayenin ileri teknolojiyle bir araya gelerek oluşturduğu özgün anlatısıyla dünyada sayılı öncü örnekler arasında yer alıyor. Ekim 2023’te açılan müze, kısa sürede uluslararası alanda büyük bir başarıya imza atarak Türkiye’yi gururlandırdı.