Düğün Masrafları Uçtu! TESK: “Sıfır Faizli Kredi Desteği Şart!”

AnasayfaGündem

Düğün Masrafları Uçtu! TESK: “Sıfır Faizli Kredi Desteği Şart!”

Paylaş

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, düğün sezonunun başlamasıyla birlikte düğünlerin ekonomiye olan etkisini değerlendirdi.

Palandöken, döviz kurlarındaki artış ve yüksek enflasyondan dolayı düğün masraflarının 500 bin liradan başladığını ve sıfır faizli kredi desteği şart olduğunu vurguladı.

Düğün Maliyetleri 500 Bin Lirayı Buldu

Palandöken, düğünlerin vazgeçilmezi olan altının fiyatının son 1 yılda yüzde 100 arttığını ve eskiden gelin damadı gelen altınların düğün maliyetini önemli ölçüde karşıladığını, ancak günümüzde bunun hayal olduğunu söyledi. Beyaz eşya, elektronik eşyalar ve düğün salonu kiralarındaki artışlar da göz önüne alındığında, gençlerin işsizlik ve ekonomik nedenlerden dolayı evliliği geciktirme riski taşıdığını belirtti.

TESK’ten Sıfır Faizli Kredi Talebi

Palandöken, devletin gençleri evliliğe teşvik etmek için elinden geleni yaptığını ve bazı teşviklerin mevcut olduğunu, ancak tüm çiftler için sıfır faizli destek kredilerinden yararlanma imkanının sağlanması gerektiğini ifade etti. Bu durumun hem çiftlerin düğün masraflarına katkı hem de kuracakları yuvalarla ekonomiye katkıları bakımından önemli olacağını vurguladı.

Düğünler Ekonomiye 300 Milyar TL Katkı Sağlıyor

Palandöken, düğünlerin piyasaya 300 milyar TL’lik ekonomik katkı sağladığını ve iğneden ipliğe yapılan düğün alışverişlerinin emlakçıdan taksiciye, matbaacıdan organizasyoncuya kadar çok sayıda sektöre doğrudan kazanç kapısı olduğunu belirtti.

Tüketicilere Alışveriş Tavsiyeleri

Palandöken, bu düğün sezonunda alışveriş yapacak vatandaşların güven, memnuniyet, garanti ve kayıt dışılığı önlemek için bildiği ve güvendiği esnafı tercih etmesi gerektiğini söyledi.