Döviz Kurlarında Yükseliş Devam Ediyor

AnasayfaEkonomi

Döviz Kurlarında Yükseliş Devam Ediyor

Dolar/TL 34,27 seviyesinde işlem görüyor. Piyasalarda Ortadoğu'daki gelişmeler ve İsrail-Lübnan gerilimi yakından takip ediliyor. Petrol fiyatları ise 80 doları aşarak yükseldi.

Paylaş

 

Dolar/TL bugün hafif bir yükselişle 34,27 seviyesine ulaştı. Euro/TL ise 37,65 civarında işlem gördü. Piyasalar ise Ortadoğu’daki gelişmelere odaklanmış durumda.

Sıkı Para Politikası ve Gecelik Faiz Oranı

Sıkı para politikasının etkileri tam anlamıyla görülmeye başlanırken, gecelik faiz bir kez daha politika faizinin altına indi. Dün gecelik faiz oranı yüzde 49,82’ye kadar düştü.

Ortadoğu’daki Gerginlik Piyasaları Etkiliyor

Ortadoğu’da devam eden çatışmalar piyasalardaki yükseliş eğilimini zayıflatıyor. Hizbullah’ın Hayfa’ya yönelik saldırısı ve İsrail’in Lübnan’da harekatını genişletme ihtimali piyasalar tarafından yakından takip ediliyor.

Petrol Fiyatları Yükselişte

Petrol arzına ilişkin endişeler nedeniyle Brent ham petrol fiyatı bir ayı aşkın sürede ilk kez 80 doları aştı. Gerginliklerin büyümesi, petrol fiyatlarındaki artışı tetiklemeye devam ediyor.

TBMM’nin Gündeminde İsrail Var

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin gündeminde bugün İsrail yer alıyor. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Ortadoğu’daki gelişmeler hakkında Meclis’e bilgi verecek.